Ani mulţi de puşcărie pentru autorii violului în grup de anul trecut, de la Cârlibaba

Magistraţi ai Judecătoriei Vatra Dornei au stabilit condamnările în cazul violului în grup petrecut în noaptea de 18 spre 19 septembrie, la Cârlibaba, victima fiind o femeie de 29 de ani.

Autorii au fost şase bărbaţi – Adrian Alexandru Cardoş şi Radu Ludovic Varga din Sălaj, Florin Sergiu Pop, Marian Petre, Florin Petre, toţi din Maramureş, şi Alin Mihai Atudoroaie, din Botoşani, cu vârste cuprinse între 24 şi 35 de ani – care apăruseră în zonă odată cu grupurile sezoniere de culegători de afine şi bureţi.

În noaptea cu pricina, grupul a dat o raită prin preajma satului Şesuri, din comuna Cârlibaba, unde, într-o baracă, în apropierea pădurii, se stabiliseră de ceva vreme un bărbat şi o femeie, fraţi, din Maramureş, fiul de 10 ani al femeii şi o nepoată de 12 ani, care trăiau, la rândul lor, din cules sezonier.

În jurul orei 1 noaptea, cei şase au tăbărât în baracă, l-au lovit pe bărbat şi i-au luat din buzunar 500 de lei.

Adrian Alexandru Cardoş şi Radu Varga Ludovic, Florin Sergiu Pop şi Marian Petre, ulterior şi ceilalţi doi, au târât-o apoi pe femeie într-o magazie alăturată, i-au aplicat mai multe lovituri cu pumnii, cu o curea şi cu o bucată de lemn, apoi au violat-o pe rând.

Pe 20 septembrie, Poliţia Vatra Dornei a fost sesizată în legătură cu cele petrecute. Violatorii nu au fost depistaţi imediat, dar, după câteva ore de căutări, toţi membrii grupului au fost prinşi, reţinuţi 24 de ore şi, mai apoi, arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

La 16 ani, Cardoş a violat un minor de 11 ani, care suferea de handicap sever

Toţi cei şase indivizi, de etnie romă, au antecedente penale, trei dintre ei pentru viol, dar şi furt, loviri şi alte violenţe. Alexandru-Adrian Cardoş, de exemplu, era eliberat condiţionat în decembrie 2015, după 4 ani de detenţie pentru loviri şi alte violenţe, într-un proces început iniţial pentru viol. Fapta s-a petrecut în 2009, când avea doar 16 ani, şi a fost cât pe ce să scape nepedepsit.

„În data de 24.05.2009, inculpatul a întreţinut un raport sexual anal cu partea vătămată B.T.S., de 11 ani, profitând de imposibilitatea acestuia de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa datorită vârstei fragede, handicapului sever şi a imposibilităţii acestuia de a se exprima, pentru care a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, respectiv din 29.05.2012 –28.05.2017. Precizăm că victima a fost diagnosticată cu deficienţă mintală severă, tulburări grave de limbaj care împiedică relaţionarea, fiind încadrată în gradul 1 de handicap” se menţionează în dosarul pe fond al Tribunalului Sălaj.

Instanţa nu fost convinsă de rechizitoriul procurorilor şi l-a achitat pe Cardoş pentru viol şi, schimbând încadrarea în „loviri şi alte violenţe”, a decis, la apel, 5 ani de detenţie.

Violatorul a făcut doar 4, iar un an mai târziu, în „haită” a violat, la Cârlibaba, femeia de 29 de ani.

Pentru cele săvârşite, dar şi luând în calcul antecedentele, judecătoria Vatra Dornei a hotărât câte 8 ani şi 6 luni închisoare pentru Adrian Alexandru Cardoş şi Radu Varga Ludovic şi câte 6 ani pentru ceilalţi patru indivizi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: