Partidul Verde Suceava:

Obiceiurile strămoşeşti sunt falsificate din cauza lipsei de interes a statului în conservarea tradiţiilor

Partidul Verde, filiala judeţeană Suceava, consideră că păstrarea şi conservarea folclorului românesc împreună cu tradiţiile şi obiceiurile din moşi strămoşi reprezintă o prioritate pentru cei care conduc destinele culturii noastre, se arată într-un comunicat semnat de liderul organizaţiei, Dan Acibotăriţă.

El a apreciat că în România, după 22 decembrie 1989, folclorul a fost influenţat de obiceiuri externe, a fost distrus de lipsa banilor în domeniul conservării, iar profesioniştii au fost înlocuiţi cu politicieni de mucava.

„Lipsa de interes a statului pentru conservarea şi respectarea tradiţiilor noastre a dus uşor, uşor, la un vid de cunoaştere sau o falsificare a obiceiurilor strămoşeşti. Astăzi, cei care mai sunt în viaţă şi au habar de folclorul românesc ar fi necesar să ne arate care ne sunt tradiţiile şi obiceiurile” susţine Acibotăriţă.

El a reamintit că ţara a fost promovată ani de zile prin folclorul românesc. „Dansurile noastre tradiţionale şi costumele populare au făcut furori în toate ţările din lume unde au fost prezentate, pe timpul comuniştilor sau în perioada democrată a ţării noastre”, a menţionat liderul PV Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: