Gheorghe Flutur va reprezenta Bucovina în Dieta de la Viena

> El urmează să participe la o şedinţă festivă de evocare a reprezentanţilor Bucovinei în Parlamentul Imperial de la Viena

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, va participa, la 28 martie, la Viena, la o şedinţă festivă în Parlamentul Austriei, organizată în memoria reprezentanţilor Bucovinei din Dieta Imperială dinainte de 1918.

Flutur a fost invitat la această şedinţă festivă de deputatul austriac Harald Troch.

„În seara zilei de 28 martie  ne amintim de membrii români ai Parlamentului Imperial anterior anului 1918, în vechea sală a Parlamentului Imperial din cadrul Parlamentului” se arată în invitaţia trimisă preşedintelui CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a informat plenul CJ Suceava despre această invitaţie şi a arătat că Bucovina a avut o activitate intensă în Parlamentul Imperial. El a precizat că Bucovina a avut 73 de deputaţi în Dieta de la Viena, dar şi zece parlamentari în Camera Superioară.

„Intenţia mea este să merg, să facem o trecere în revistă, în memoria celor care au reprezentat Bucovina în Dietă” a menţionat Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Kârtitor_Kukutean says:

    Sa nu uitati,herrSchmetterling,sa va luati atat spillhosen-ul cu care l-ati intampinat pe un anume sas,partitura cu o-la-ri-ola-la,cu inflorituri din gâltan,cam aşa cum cânta Anuţa Tite, ca si – esential! – frumoasele ii barbatşeti bucovinene,cămeşile acelea care seamana leit cu o frăţească rubaşka ukraineană!
    Mai trebuie sa vorbiti si cu domnu Gâză,sa va scrie el un discurs in germană, dar neapărat cu caractere gotice,unde exceleaza dumnealui,la ocazii…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: