Astăzi, la Spitalul Judeţean Suceava

Al III-lea workshop pe tema piciorului diabetic

Cel de al III-lea workshop pe tema piciorului diabetic se va desfăşura astăzi, la Spitalul Judeţean Suceava, cu începere de la ora 9,30, sub genericul „Workshop & Hands On – în tratamentul minim invaziv al piciorului diabetic”. Este un eveniment organizat de către Societatea de Neuropatie Diabetică, în colaborare cu Asociaţia de Podiatrie şi în parteneriat cu Societatea de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională din România. La evenimentul medical sunt invitaţi participanţi din ţară şi străinătate, personalităţi medicale, profesori şi doctori care formează echipa multidisciplinară de tratament al piciorului diabetic.

Organizatorii au transmis că pe durata seminarului vor fi prezentate şi tratate cazuri ale pacienţilor cu aceasta afecţiune. De asemenea, tot astăzi se va desfăşura şi un curs de podiatrie intitulat „Îngrijirea piciorului diabetic”, organizat de Asociaţia de Podiatrie, prin care se doreşte „educarea şi dezvoltarea cadrelor medicale în competenţa de podiatrie – în special cea de îngrijire a piciorului diabetic, precum şi specializarea acestora în domeniul podiatriei. Cursul se va desfăşura pe parcursul întregii zile, iar la final se vor elibera certificate de educaţie medicală continuă.

Organizatorii acestui workshop şi-au propus „o serie de iniţiative menite să atragă atenţia asupra complicaţiilor diabetului zaharat, a riscurilor implicate de piciorul diabetic”, precum şi a orizonturilor pe care le abordează radiologia intervenţională în ceea ce priveşte tratamentul endovascular al acestei afecţiuni, au precizat specialiştii SJU. De altfel, Centrul Antidiabetic Judeţean Suceava, partener al evenimentului, „are în componenţă o echipă capabilă de o abordare multidisciplinară, dedicată îngrijirii picioarelor persoanelor cu diabet”, formată din diabetolog, neurolog, chirurg vascular, chirurg generalist, ortoped, radiolog intervenţionist şi asistenţi medicali educatori. Prin implicarea acestei echipe şi prin aplicarea tratamentului minim invaziv, amputaţiile la nivelul SJU au fost reduse cu 50%.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI