Ziua porţilor deschise la CSEI „Sf. Andrei” din Gura Humorului

La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului s-a organizat, joia trecută, „Ziua porţilor deschise”, prilej cu care „părinţii şi invitaţii au fost informaţi cu privire la condiţiile oferite de şcoala noastră, care le oferă o şansă reală la integrare şi incluziune socială”, a informat consilierul educativ al centrului, prof. Cătălina Poplicaru. Ea a precizat că activitatea a fost organizată pe echipe de lucru, fiind promovate proiectele şcolii şi cercurile aplicative. „Invitaţii au fost întâmpinaţi cu mărţişoare confecţionate de elevii noştri. În cadrul atelierelor, au avut ocazia să participe activ la realizarea de materiale, folosind diferite tehnici – origami, quilling, împletituri din sfoară, marionete din material textil, cusături tradiţionale, pictură pe sticlă”. Cu ocazia evenimentului a fost promovat şi proiectul european „Mănâncă responsabil!”, coordonat la nivel naţional de CCDG şi finanţat de Uniunea Europeană. „Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 3 ani, concomitent în nouă state europene: Bulgaria, Cehia, Croaţia, Letonia, Malta, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi are ca principal obiectiv conştientizarea copiilor şi tinerilor cu privire la o alimentaţie sănătoasă şi durabilă, prilej cu care elevii au prezentat importanţa unui consum responsabil de hrană” a spus prof. Poplicaru.

Elevii de la CSEI Gura Humorului au avut invitaţi de la Grădiniţa „Lumea copilăriei”, care au prezentat proiectul „Spune NU cariilor”, din cadrul campaniei „Dăruieşte zâmbete frumoase pe feţe luminoase”, şi au oferit câte o periuţă şi o pastă de dinţi.

„Activitatea a fost apreciată de invitaţii care şi-au exprimat dorinţa de a participa şi la alte activităţi şi proiecte din şcoala noastră. În cadrul unităţii, oferim copiilor dreptul la o viaţă decentă şi împlinită în şcoală, precum şi condiţiile care să le garanteze demnitatea, să favorizeze autonomia şi să faciliteze participarea activă la viaţa comunităţii” a mai declarat prof. Cătălina Poplicaru.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI