Directoratul în şcoli: când e, când nu e !

Peste 500 de foşti directori şi directori adjuncţi din toată ţara, care au picat concursul organizat de minister, în fostul mandat politic, sau nu au participat la el, au revenit pe posturi, la câteva zile după ce alţi colegi de-ai lor primiseră deja decizie pe funcţiile respective. Nici bine nu se încheiaseră alegerile şi nu se uscase cerneala pe deciziile de numire a unor profesori propuşi de şcoli, pe posturile rămase libere în urma concursului, că noul ministru a dat dezlegare inspectoratelor şcolare să facă numiri dintre foştii directori, în cazul în care chiar nu au altă soluţie.

La Suceava, în vinerea dinaintea reînceperii cursurilor după vacanţa de iarnă, primiseră deja decizie de numire pe posturi de director sau director adjunct alte cadre didactice, astfel că nu se poate spune că IŞJ nu a avut soluţii. La doar câteva zile după revenirea dictată de minister, noii directori numiţi interimar de inspectorat au renunţat la şefia şcolii, mai bine zis şi-au dat demisia, cică de bună voie, invocând „motive personale”; însă cine să-i creadă? Şi uite aşa, noii numiţi au redat fotoliul de director… foştilor numiţi – doar nu se mai organizase concurs de mai mulţi ani – şi aşa o vor duce şcolile în continuare, până la organizarea unui alt concurs. Numirile astea nu mai miră pe nimeni, atât de tare s-au înregimentat în sistem, aşa că nici nu mai întreb cum se simt cei care ştiu că au revenit pe posturile de conducere doar fiindcă ministerul s-a schimbat la faţă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI