La mulţi ani, 2017 !

Perle din pixuri pripite – I

(continuă de acum un an)

De pe televizoare

Alertă pe Bistriţa: sloiuri de gheaţă. Dacă ele, sloiurile, erau de altceva (de telemea, de marmeladă, de dovleac copt), nu intra nimeni în alertă, se precipitau toţi la care ce-apucă.

Banii şi bunurile populaţiei din bănci, în pericol! Mă bucur pentru populaţia din scaune, fotolii, şezlonguri, din scrânciob, de pe canapele şi altele, plus cea care s-a păstrat pe trotuarul din faţa pomenitelor instituţii: banii şi bunurile ei au scăpat de primejdie.

Avertisment meteo: ploi abundente în estul, vestul, sud-estul, nordul şi sudul teritoriului, precum şi în centru. Bine că în rest, adică pe dedesubt, e uscat.

Sporuri pentru funcţionarii radiaţi de calculator. Îi compătimesc cu sinceritate că maşinăria i-a radiat, adică i-a dat afară (abuziv, pentru că nu asta e treaba ei), dar bine că nu i-a iradiat, cum s-ar putea să-i stea în caracter.

Accidentul s-a produs după ce trenul a lovit microbuzul. S-ar fi putut produce şi înainte, dacă trenul acela agresiv găsea altceva mai convenabil de lovit, sau dacă microbuzul cel imprudent prefera un stâlp, un gard sau o groapă, că avea destule pe traseu.

Apollo 16 a aselenizat pe Lună. Dacă aseleniza pe Pământ (adică ateriza pe Terra), poate afla şi autorul ştirii că dragul nostru satelit se cheamă Selena.

Gemeni născuţi de Sfântul Ilie. Ca un ageamiu într-ale minunilor, cum sunt, ştiam că dumnealui, Sfântul, tună, fulgeră, circulă într-o căruţă de foc, dar habar n-aveam că naşte prunci, şi încă în dublu exemplar. Când aflu în ce zi s-a petrecut miracolul, vă voi informa ginecologic.

Din micile publicităţi

Vând cal urgent. Înţeleg că ofertantul face economie de cuvinte, dar m-ar fi interesat să cunosc dacă bidiviul ştie să meargă şi la pas, în cazul când încălecătorul său nu se grăbeşte chiar într-atâta.

Tipărim imprimate de orice fel. Bine fac că nu-s pretenţioşi. Mă întreb, însă, dacă sunt la fel de selectivi şi când imprimă tipărituri.

De pe firme şi panouri

Direcţia de sănătate publică judeţeană. Deduc, de aici, că sănătatea publică municipală, orăşenească sau comunală, ca să nu mai zic de-aia sătească, nu are direcţie. Şi cred că e mai bine aşa, decât să o apuce într-o direcţie greşită.

La intrarea în toaleta unui frecventat supermarket, sub încurajatorul (pentru constipaţi?) Mereu peste aşteptări, o invitaţie de nerefuzat: Te aşteptăm cu cele mai bune oferte. (urmează ceva mai încolo)

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI