Modernizarea Pieţei agroalimentare Burdujeni, disputată de 25 de firme

Pe final de an 2016, nu mai puţin de nouă competitori au depus la Primăria Suceava oferte la licitaţia pentru desemnarea executantului lucrărilor de modernizare a Pieţei agroalimentare Burdujeni. Prima dată, investiţia a fost aprobată în urmă cu 3 ani, însă în şedinţa ordinară din septembrie consilierii locali şi-au dat girul asupra unui alt studiu de fezabilitate şi pentru noi indicatori tehnico-economici.

„Ne aflăm în zodia licitaţiilor şi la sfârşitul anului. S-au înregistrat nouă oferte care cuprind 25 de firme, deci este o licitaţie foarte disputată. Ne dorim ca nu mai târziu de sfârşitul lunii februarie să avem finalizată această licitaţiei astfel încât, la venirea primăverii, când se încălzeşte afară, să putem demara lucrările” a spus primarul Ion Lungu, precizând că execuţia este scoasă la bătaie pentru 2,43 milioane de lei (fără TVA).

Piaţa agroalimentară Burdujeni funcţionează în zona Cuza Vodă III, la această dată comercializarea legumelor şi fructelor făcându-se în aer liber sau la tarabe cu copertine pe structură uşoară. Noua investiţie presupune construirea unei clădiri cu parter, ce ar urma să se realizeze pe parcursul anilor 2017 şi 2018. Soluţia tehnică urmăreşte realizarea unui sistem de închideri cu panouri şi tâmplărie termopan, prevăzută fiind inclusiv amenajarea de instalaţii de încălzire şi de răcire-ventilare. Primii indicatori tehnico-economici au fost stabiliţi în 2013, însă documentaţia a fost supusă modificărilor, în sensul adaptării la noile cerinţe legislative privind creşterea gradului de siguranţă la foc a construcţiilor. Primarul Ion Lungu a făcut promisiuni de modernizare a pieţei Burdujeni încă din campania electorală din 2012, acestea fiind înnoite cu prilejul alegerile locale în 2016.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: