Aşteptându-se la aglomerări în perioada sărbătorilor

Poliţiştii de frontieră suceveni aplică măsuri de fluidizare a traficului la graniţă

Apropierea sărbătorilor de iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a le petrece cu familia şi rudele, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România. Astfel, ca în fiecare an, în ultima lună a anului, în punctele de trecere de la frontieră se prefigurează o creştere a traficului de persoane şi a mijloacelor de transport, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară. Potrivit unui comunicat de presă al STPF Suceava, pentru evitarea aglomerărilor, ITPF Sighetu Marmaţiei (în subordinea căruia se află şi poliţia de frontieră suceveană) a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ. “În acest sens, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora” se arată în comunicat.

Pentru evitarea aglomerărilor, ITPF Sighetu Marmaţiei recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar la unele dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. La graniţa cu Ucraina sunt trei puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total, fiind disponibile şapte benzi de control pe sensul de intrare în ţară, respectiv şase benzi pe sensul de ieşire, din care un punct în judeţul Suceava, la Siret, unul în Sighet (Maramureş) şi celălalt la Halmeu (Satu Mare).

Afluenţa de persoane nu scade vigilenţa şi nu elimină nici controalele

Indiferent de cât de multe persoane doresc să treacă prin vamă, verificările nu vor fi eliminate, ba dimpotrivă. Conform sursei citate, „în această perioadă Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, a intensificat controalele asupra cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în scopul prevenirii trecerii frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI