Biletul de intrare pentru o zi la Bucovina Rock Castle şi la Festivalul Medieval creşte în 2017 la 12 lei

Consiliul Judeţean Suceava va discuta, astăzi, un proiect de hotărâre privind taxele şi tarifele percepute de instituţiile subordonate, majoritatea lor urmând să rămână în 2017 la acelaşi nivel ca în anul 2016.

Proiectul de hotărâre arată însă că unele taxe şi tarife se modifică, fiind prevăzute creşteri la biletele de intrare la spectacole şi scăzute cele de intrare în muzee. Astfel, la taxele şi tarifele percepute pentru activităţile desfăşurate de Muzeul Bucovinei s­a propus o diminuare faţă de anul 2016 pentru creşterea accesibilităţii la cultură, precum şi alinierea la prevederile legale ce prevăd că elevii beneficiază de tarife reduse cu 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film şi la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice.

În ceea ce priveşte tarifele de intrare în Muzeul de Istorie, pentru expoziţia permanentă, preţul scade pentru adulţi la 12 lei de la 15 lei şi de la 5 lei la 3 lei pentru elevi şi studenţi. Totodată, se micşorează tarifele de intrare la Sala Tronului şi Sala Tezaur, de la 5 lei pe persoană la 3 lei în cazul adulţilor şi de a 3 lei la 1,5 lei în cazul elevilor şi studenţilor.

La celelalte muzee, tarifele de intrare se modifică de la 2 la 1,5 lei pentru elevi şi studenţi pentru Muzeul de Ştiinţele Naturii, Hanul Domnesc, Muzeul Satului Bucovinean şi Casa Memorială Simion Florea Marian, şi ajung la un leu intrarea la Casa Memorială „Ciprian Porumbescu”, Muzeul „Ciprian Porumbescu”, Casa Memorială „Nicolae Labiş” Mălini, Casa Memorială „Eusebiu Camilar” Udeşti, Casa Bilca, Casa Solca, iar la expoziţiile temporare proprii şi externe tariful scade de la 5 lei/pers. adulţi la 4 lei/pers. adulţi

„De asemenea, s­a propus majorarea unor taxe faţă de anul 2016, ca urmare a deschiderii expoziţiei permanente la cetate, desfăşurarea unor programe educaţionale la Muzeul de Ştiinţele Naturii, creşterii numărului de expozanţi la târgurile de meşteri populari şi a activităţilor auxiliare”.

Astfel, pentru intrarea la Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, la Bucovina Rock Castle şi alte manifestări asemănătoare din Cetatea de Scaun, preţul biletelor creşte de la 10 lei la 12 lei, la Muzeul de Ştiinţele Naturii, de la 4 lei la 6 lei, iar la Muzeul Satului Bucovinean, de la 3 lei la 4 lei.

Totodată, se introduce o nouă taxă de eliberare foto „Camera de probă” din Cetatea de Scaun cu 3 lei/foto.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI