Ungaria

Premierul Viktor Orban se aşteaptă ca 2017 să fie „un an al revoltei”

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că anul 2017 se va caracteriza printr-o „rebeliune” a claselor de mijloc şi a ţărilor care „sunt legate prin corectitudine politică”, relatează agenţia MTI.

Orban se aşteaptă la „o revoltă intelectuală împotriva izolării şi stigmatizării” odată cu apropierea alegerilor din Germania, Olanda şi Franţa. El a mai spus că, tocmai din cauza „revoltei clasei de mijloc”, „clanul Clinton” a pierdut alegerile prezidenţiale din SUA şi a insistat că motive similare se află şi în spatele Brexit-ului. În Franţa, „cei neglijaţi şi vulnerabili caută o cale de ieşire, iar neputinţa lor se va traduce în voturi politice”, a spus premierul ungar, într-un interviu difuzat joi de portalul de ştiri 888.hu.

Referitor la Uniunea Europeană, Orban a afirmat că poziţii înalte sunt ocupate de către „forţe globalist-liberale reprezentând statu-quo-ul”, care caută să înfiinţeze Statele Unite ale Europei. „Europenii creştini, naţionalişti, nu vor avea un cuvânt de spus“, este de părere Orban, adăugând că tendinţele globale nu sunt în favoarea ideii ca „Bruxellesul să dicteze tonul statelor”. El a promis că „nu-i va permite Bruxellesului să dicteze preţurile la energie ori să-i interzică Ungariei tăieri în domeniul utilităţilor publice”.

Liderii europeni nu vor realiza că guvernele care „merg împotriva voinţei poporului sunt doborâte unul după altul”. „Nu guvernul ungar este cel care se revoltă, ci poporul, iar guvernul reprezintă ceea ce doreşte poporul”, a declarat Orban, adăugând: „Aceasta este în genele noastre. Suntem o naţie de luptători pentru libertate”. Din acest moment va prevala o politică „mai aparte”, cu „personaje de succes”, precum politicieni de la partidul său Fidesz sau preşedintele american ales Donald Trump, a mai subliniat el.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: