Carte, cinste cui te-a scris

Cronică de cenaclu

Prin osârdia şi bunăvoinţa scriitorului Alexa Paşcu de la Fălticeni, colaborator statornic al acestui ziar, ne-a fost dăruit volumul „Cenaclul literar «Eugen Lovinescu» Fălticeni. Cronica unui an de zămislire” (Ed. StudIS, Iaşi, 2016), semnată de soţii Gabriel şi Gina-Maria Todică. Dl Paşcu este şeful cenaclului reînfiinţat după ce acela căruia îi continuă, de fapt, activitatea, înfiinţat cândva de profesorul Vasile Gh. Popa, îşi încetase activitatea. Cartea doreşte să marcheze trecerea unui an de la reapariţia în viaţa spirituală a Fălticenilor a cenaclului.

Prin grija semnatarilor, volumul adună mărturiile fiinţării acestei iniţiative. Trecând peste un scurt capitol de evocări, fireşte, legate de cenaclu, este vorba de un altul care adună relatările din presă despre şedinţele cenaclului sau despre alte evenimente legate de activitatea acestuia. Relatările aparţin cu precădere chiar unor membri ai cenaclului. Cel mai mare capitol este însă cel consacrat unei selecţii de creaţii literare aparţinând membrilor cenaclului – proză, eseu, satiră, epigramă etc., o „schiţă” de antologie a scrisului actual în urbea de pe Şomuz. (D.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: