S-a deschis primul târg de iarnă de la Vatra Dornei

La Vatra Dornei a fost inaugurat, sâmbătă, primul târg de iarnă, eveniment care face parte din proiectul cultural „Dorna WinterFest”. Locaţia aleasă de organizatori pentru desfăşurarea acestui târg este Platoul Izvorului Sentinela, din spatele Cazinoului.

Potrivit primarului municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheş, în această zonă a fost creat un spaţiu de agrement pentru dorneni şi turişti deopotrivă, ce cuprinde un minipatinoar, o scenă pentru spectacole şi au fost montate şi 20 de căsuţe de lemn, repartizate pe următoarele sectoare: Food, Handmade, Meşteri populari, Cadouri şi Decoraţiuni, Produse tradiţionale (turtă dulce, dulceţuri, siropuri etc.). Totodată, unii dintre meşterii prezenţi la eveniment vor confecţiona la faţa locului obiecte şi podoabe, aceste ateliere permiţând publicului să redescopere frumuseţea artei, tradiţiilor şi obiceiurilor populare româneşti.

„În fiecare an, în luna decembrie, Primăria Municipiului Vatra Dornei organizează o serie de manifestări tradiţionale specifice sărbătorilor de iarnă, o parte din acestea angrenând şi un număr foarte mare de turişti şi invitaţi din mai multe judeţe ale ţării.

Anul acesta desfăşurăm la Vatra Dornei o primă ediţie a unui târg de iarnă. Evenimentul va avea loc pe parcursul lunii decembrie.

Cea mai frumoasă căsuţă din târg va fi premiată. Astfel, în perioada 10­25 decembrie, dornenii vor putea alege, prin vot, la faţa locului, cea mai frumoasă căsuţă, ţinând cont de cel mai frumos decor, produsele preferate, dar şi cea mai călduroasă servire.

Spiriduşii (tinerii VDT) vor pregăti sosirea lui Moş Crăciun în târg şi îşi vor decora noua Căsuţă, aşteptându-i pe cei mici, cu bradul împodobit şi daruri multe. Anul acesta, copiii îşi vor putea lăsa scrisorile cu dorinţe şi gândurile bune în cutia poştală din Casa Moşului.

Pe tot parcursul lunii decembrie, în cadrul târgului vor avea loc numeroase spectacole muzicale, coregrafice şi de divertisment, spectacole care vor fi susţinute de tineri artişti dorneni, membri ai ansamblurilor locale, dar şi reprezentanţi ai şcolilor locale.

Evenimentele din cadrul Târgului de Iarnă vor fi completate, pentru o mai bună ofertă culturală a staţiunii în perioada sărbătorilor de iarnă, cu celelalte evenimente culturale tradiţionale ale municipiului” arată primarul municipiului Vatra Dornei, într-un comunicat de presă.

„Târgul de iarnă” face parte din cadrul proiectului cultural „Dorna WinterFest”, ce se va derula până la finalul lunii februarie 2017 şi care va cuprinde, pe lângă acest târg, şi World Snow Day (15 ianuarie 2017), Campionatul Mondial de Sanie pe Pistă Naturală (3­5 februarie), Serbările Zăpezii (3­5 februarie, 10­12 februarie) şi foarte multe alte activităţi care vor avea loc pe pârtii. Programul manifestărilor este disponibil şi pe www.dorna winterfest.ro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI