„Pe aici corupţia nu trece !”

 > Campania tripartită România – Ucraina – Moldova, pentru stoparea corupţiei, se desfăşoară luni, în PTF Siret

Direcţia Generală Anticorupţie din România, în parteneriat cu Centrul Naţional Anticorupţie al Republicii Moldova şi Serviciul de Stat al Poliţiei de Frontieră din Ucraina, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, organizează în perioada 5-9 decembrie, în cele trei state, o campania „Săptămâna anticorupţie la frontiere”, sub deviza „Pe aici corupţia nu trece!”.

„Scopul campaniei tripartite este conştientizarea cetăţenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupţie şi informarea în legătură cu modalităţile de sesizare ale acestora, dezvoltarea unui climat de siguranţă publică şi crearea unui cadru de cooperare transfrontalieră” a transmis, printr-un comunicat de presă, Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Pe parcursul campaniei care se desfăşoară cu sprijinul Fundaţiei Hanns Seidel, în toate cele 14 puncte de trecere a frontierei comune dintre România, Republica Moldova şi Ucraina vor fi distribuite pliante şi afişe care promovează integritatea şi adoptarea unui comportament responsabil în societate.

Direcţia Generală Anticorupţie, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi voluntari vor distribui materialele informative în punctele de trecere a frontierei Galaţi, Oancea, Albiţa, Sculeni, Siret, Sighetu Marmaţiei, Halmeu şi în Aeroportul Otopeni, pe sensul de intrare în ţară, şi le vor însoţi cu recomandări referitoare la adoptarea unui comportament integru şi a unei atitudini pro active cu privire la sesizarea faptelor de corupţie.

În judeţul Suceava, campania se va declanşa luni, 5 decembrie, ora 10, în Punctul de Trecerea a Frontierei Siret, în prezenţa reprezentanţilor instituţiilor judeţene şi ai reprezentanţilor D.G.A. şi I.G.P.F. în teritoriu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: