Preşedintele CJ anunţă primul festival internaţional al obiceiurilor de iarnă de la Suceava

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, vineri, în finalul şedinţei comune a Consiliului Judeţean Suceava şi Consiliului Regional Cernăuţi, că în 27 decembrie va fi organizat la Suceava primul festival internaţional al obiceiurilor de iarnă, la care vor participa formaţii din Ucraina. El a spus că Bucovina are tradiţii şi obiceiuri care dispar acum din Europa.

„Bucovina are ceva care cam dispare din Europa. Aceste obiceiuri tradiţionale, care în alte părţi sunt făcute de echipe plătite. La noi sunt naturale, le avem în satele noastre şi de aceea trebuie să devină un obiectiv turistic” a spus Flutur.

El a anunţat că primul festival internaţional al obiceiurilor de iarnă desfăşurat la Suceava va fi organizat în 27 decembrie a.c., urmând să participe formaţii de urători, mascaţi şi cei care joacă „Malanca”, o formă de teatru popular cu tentă satirică specifică zonei, din România şi Ucraina.

Flutur a făcut acest anunţ după ce aleşii din Suceava şi Cernăuţi au decis elaborarea unui calendar comun, care să conţină informaţii şi evenimente semnificative din cele două regiuni, analizarea posibilităţii şi oportunităţii dezvoltării unor rute şi pachete turistice comune şi înfiinţarea Festivalului Internaţional al Culturii Tradiţionale „Malanca din Bucovina” (Crasnoilsk, Văşcăuţi, Vicovu de Sus, Câmpulung Moldovenesc).

Preşedintele CJ Suceava a oferit, la finalul şedinţei comune, preşedintelui Consiliului Regional Cernăuţi, Ivan Muntean, o carte, „Istoria românilor”, ţinând cont că acesta îşi serba ziua de naştere, şi a arătat că se poate vorbi de normalitate între relaţiile dintre Suceava şi Cernăuţi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI