Încep plăţile în avans ale subvenţiilor pentru fermierii suceveni

 > În ceea ce priveşte schema de plată unică pe suprafaţă, agricultorii vor beneficia de un avans de 96,88 de euro pentru fiecare hectar de teren agricol > În 2015, acţiunea a demarat în decembrie, pentru un prim lot de 30.531 de cereri admise la plată, cu o întârziere de o lună şi jumătate

 Începând de luni, se va efectua plata în avans pentru campania pe anul 2016, anunţă Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, pentru anul de cerere 2016, pot fi achitate avansuri de până la 70%, în cazul plăţilor directe, precum şi de maxim 85% în cel al sprijinului pentru dezvoltare rurală. Astfel, în ceea ce priveşte schema de plată unică pe suprafaţă, agricultorii suceveni vor beneficia de un avans de 96,88 de euro pentru fiecare hectar de teren agricol.

Conform APIA, în acest an, în judeţul nostru au fost adunate 48.970 cereri, pentru o suprafaţă declarată utilizată de 199.033,84 ha, eligibile la plată fiind 191.170,62 ha.

În cadrul schemei de plată pentru tinerii fermieri se acordă 22,87 de euro/ ha, iar în cel al schemei de plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu se dau 53,37 de euro/ ha. La schema de plată redistributivă, avansul este de 5 dolari/ ha, pentru nivelul I, şi de 48,85 de dolari/ ha, pentru nivelul II. Plăţile se efectuează la cursul de schimb de 4,4537 de lei pentru 1 euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2016.

În 2015, plăţile în avans au început în decembrie, cu o întârziere de o lună şi jumătate, pentru un prim lot de 30.531 de cereri admise.

Beneficiarii plăţilor sunt fermierii activi, persoane fizice sau persoane juridice, care desfăşoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori legali ai suprafeţelor de teren agricol sau ca deţinători legali de animale. Eligibile la plată sunt exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin 1 ha şi formate din parcele agricole de cel puţin 0,3 ha. Solicitantul trebuie să respecte bunele condiţii agricole şi de mediu, precum şi cerinţele legale în materie de gestionare, pe toată suprafaţa fermei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI