Ursul la oraş

Se ştie. Ursuleţii sunt, pentru oameni, printre cele mai iubite animale. Dovadă sunt şi pluşurile. Iar dacă într-o noapte de acum 2 ani un ursuleţ s-a plimbat prin Suceava, după care-şi va fi pierdut urma într-o pădure, într-o recentă zi, un urs de aproape 2 chintale s-a rătăcit prin Sibiu. Nu s-a dus nici la grădina zoologică din Dumbravă, deşi i-ar fi fost pe aproape; ajuns în zona centrală, nu s-a abătut nici pe la Biserica Ursulinelor; până la urmă, hăituit, a sfârşit executat la un zid, la capătul unei operaţiuni în care nişte oameni înspăimântaţi au dovedit că nu ştiu cum să procedeze cu un urs înspăimântat. Opinia urşilor din păduri şi rezervaţii faţă de această situaţie e necunoscută, dar se cunoaşte că opinia publică (inclusiv a asociaţiilor de protecţie a animalelor, absente în operaţiune, dar foarte vocale după) este inflamată. În fine, ca şi în alte situaţii oarecum asemenea, să presupunem că se vor găsiţi nişte vinovaţi şi vor fi puşi la zid. Să mai presupunem că vor fi trase şi pertinente concluzii, astfel încât să se scrie şi să se exerseze un protocol cu privire la o intervenţie cum se cade, naţional valabilă, în cazul situaţiei deosebite de urs în oraş (inclusiv Braşov sau Tuşnad, unde adesea halesc aproape dimpreună cu boschetarii). Perfect!

La o vreme după asta, nu-i exclus să vină un lup din crâng alergând prin sat să… Vom şti cum să procedăm cum se cade? Ori va fi împuşcat la repezeală fiindcă-i lup rău, nu-i nici ursuleţ, nici căţeluş…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI