Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei, numit responsabil cu acţiunile Centenarului Unirii

ursu Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a fost numit responsabil cu acţiunile din judeţul Suceava privind serbarea Centenarului Unirii din 2018.

Flutur a spus într-o conferinţă de presă că Bucureşti, Alba Iulia şi Suceava vor fi principalele puncte în care se va serba Centenarul Unirii.

El a arătat că pentru pregătirea evenimentului, directorul Muzeului Bucovinei se va ocupa din partea CJ Suceava de aceste aspecte, iar din echipa pentru coordonarea centenarului 2018 vor face parte primarul Sucevei, Ion Lungu, reprezentanţi ai Universităţii Suceava, ai Camerei de Comerţ şi Industrie, dorindu-şi să fie cooptată şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Totodată, Flutur a anunţat şi 30 de obiective de realizat în cinstea Centenarului Unirii. Astfel, potrivit lui, va fi realizat un ansamblu monumental al Unirii cu Ţara, va fi reabilitată statuia ecvestră a lui Ştefan cel Mare, iar în cadrul Palatului Administrativ va fi realizat proiectul Cupola, urmând să fie acoperită curtea interioară a acestei clădiri, în interior urmând a se amenaja o sală specială. Între proiecte se numără reabilitarea Gării Iţcani, restaurarea Curţii Domneşti, construcţia sălii polivalente din Suceava, restaurarea celor 15 biserici din lemn din judeţ şi reabilitarea Cazinoului din Vatra Dornei.

Flutur a mai spus că doreşte şi redeschiderea punctelor de frontieră cu Ucraina de la Climăuţi, Vicov de sus, Ulma şi Izvoarele Sucevei, ca şi modernizarea Vămii Siret.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI