Primăria Suceava va cheltui 225.000 de lei pentru a păstra meciul Foresta – Steaua pe Areni

lungu-goian> Banii sunt orientaţi spre închirierea unei instalaţii de iluminat în nocturnă a stadionului, cât şi pentru asigurarea condiţiilor necesare funcţionării acesteia > „Nu cred că este moment mai prielnic decât acesta, pentru a promova municipiul Suceava” a spus Dorin Goian, adăugând că sucevenii merită un spectacol fotbalistic de o asemenea anvergură > „Este un lucru care, în vremuri de criză, poate părea tichie de mărgăritar” a subliniat consilierul Tiberiu Brădăţan (PSD)

Consiliul Local Suceava a aprobat ieri, în şedinţă extraordinară, asocierea dintre municipiul Suceava şi Clubul Sportiv „Foresta” în vederea „asigurării cadrului organizatoric necesar desfăşurării meciului de fotbal din Cupa României dintre echipele Foresta Suceava şi Steaua Bucureşti”. Iniţiatorii propunerii de asociere au pus în vedere că necesitatea realizării acestui proiect este determinată de asigurarea condiţiilor organizatorice pentru a facilita accesul sucevenilor la un eveniment sportiv de amploare, „închirierea instalaţiei de iluminat fiind o condiţie obligatorie, astfel încât meciul, programat de FRF pentru joi, 27 octombrie, ora 21.30, să aibă loc în municipiul Suceava”, pe stadionul Areni.

Primarul Ion Lungu a evidenţiat că singura soluţie pentru a ajuta Clubul Sportiv „Foresta” să închirieze o instalaţie mobilă de nocturnă este aprobarea de către aleşi a contractului de asociere. „Astfel, municipalitatea îşi va face publicitate, prin faptul că meciul va fi transmis la oră de vârf, de un post de televiziune naţional urmărit, cum este PRO TV” a subliniat edilul-şef Ion Lungu.

Consilierul PSD Tiberiu Brădăţan a pus în vedere că nu vorbeşte în calitate de membru de partid, că nu se află în campanie electorală, dar că se îndoieşte de oportunitatea disponibilizării din bugetul local a unei sume de 225.000 de lei, care i se pare una foarte mare: „Este un lucru care, în vremuri de criză – pentru că toată lumea se plânge că este criză, austeritate –, poate părea tichie de mărgăritar”.

Alesul PNL Adrian Arămescu a opinat că, ţinând seama de miza pusă în joc, suma de 225.000 de lei este prea mică pentru a face obiectul disputelor electorale. El a ridiculizat împotrivirea sociali-democraţilor din deliberativul sucevean, arătând că alternativa mai ieftină ar putea fi… dotarea, atât a spectatorilor, cât şi a jucătorilor, cu ochelari cu infraroşii. „Cu toţii ştim că un spectacol precum meciul cu Steaua este ultraaşteptat de suceveni” a punctat Adrian Arămescu.

Dorin Goian, preşedintele CS „Foresta”, a precizat că meciul dintre cele două echipe constituie unul de „importanţă maximă” pentru postul de televiziune PRO TV, care îl va transmite în direct doar în nocturnă. „Nu cred că este moment mai prielnic decât acesta, pentru a promova municipiul Suceava” a spus Dorin Goian, adăugând că echipa se află într-o formă bună şi că sucevenii merită un spectacol fotbalistic de o asemenea anvergură.

Vasile Mocanu (PSD) a ţinut partea bugetului local, exprimându-se chiar pentru programarea meciului după-amiaza, la ora 15. „Noi, aici, răspundem de banii tuturor sucevenilor, inclusiv a celor care stau în frig şi a celor care nu au locuri de parcare” a reliefat Vasile Mocanu, căruia Dorin Goian i-a spus că ora desfăşurării jocului de pe 26 octombrie nu ţine nici de Steaua, nici de Foresta.

Cei de la ALDE, prin vocea lui Ovidiu Milici, au anunţat că vor vota pentru ca Foresta să joace la Suceava. „Avem deplină încredere în Dorin Goian şi stafful tehnic, privind transparenţa cheltuirii acestor bani” a precizat Ovidiu Milici.

Supus la vot, dintr-un total 19 voturi disponibile – 4 consilieri absentând –, proiectul de hotărâre a adunat 13 opţiuni favorabile, patru exprimări „împotrivă” şi două abţineri. Opţiunile negative au venit dinspre grupul politic PSD, iar cele „pentru” din partea liberalilor, aleşilor PMP şi celor ai ALDE.

„Nu este un capăt de ţară să aprobăm o sumă de 225.000 de lei pentru a promova imaginea municipiului şi să avem un spectacol frumos la Suceava” a reliefat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI