Consilierul personal al lui Gheorghe Flutur, Irina Vasilciuc, a câştigat concursul pentru funcţia de administrator public al judeţului

Noul administrator public al judeţului Suceava este Irina Vasilciuc, care a câştigat concursul organizat pentru ocuparea acestei funcţii, care a rămas vacantă din iulie, după demisia lui Ionuţ Adomniţei.

Vasilciuc este în prezent consilier personal al preşedintelui CJ Suceava Gheorghe Flutur şi a fost singurul candidat care s-­a înscris la concurs. Ea a fost notată cu 10 la proba de limba engleză şi a obţinut 94 de puncte la proba scrisă desfăşurată marţi, fiind apoi notată cu 100 de puncte la proba interviului.

Irina Vasilciuc a mai fost administrator public al judeţului Suceava în perioada martie 2011 – iunie 2012, înainte ocupând funcţia de director economic al Consiliului Judeţean Suceava.

Funcţia de administrator public al judeţului a fost înfiinţată în anul 2008, iar primul care a ocupat­-o a fost Petru Luhan, care a devenit europarlamentar. După Luhan, funcţia a fost deţinută de Irina Vasilciuc, care a părăsit postul în 2012, după ce Gheorghe Flutur a pierdut funcţia de preşedinte al CJ Suceava.

A urmat Lăcrămioara Loghin, care a demisionat în martie 2015, din motive de sănătate, urmând Ionuţ Adomniţei.

Administratorul public nu este un manager în sensul birocratic al cuvântului, ci un profesionist pregătit şi capabil să faciliteze interacţiunile şi să soluţioneze problemele ce se manifestă la nivelul unei comunităţi, potrivi noilor abordări din administraţia publică. Astfel, administratorul public gestionează un proces continuu de situaţii în vederea satisfacerii interesului public al unei anumite comunităţi, iar prezenţa sa se conturează ca o necesitate a managementului public modern în contextul separării palierului politic de cel executiv. Potrivit legislaţiei, administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management, încheiat în acest sens cu preşedintele CJ, atribuţii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes judeţean; preşedintele CJ poate delega către administratorul public, în condiţiile legii, calitatea de ordonator principal de credite.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI