Republica Moldova

Parlamentul a respins moţiunea de cenzură împotriva guvernului Filip

Moţiunea de cenzură împotriva guvernului Filip, iniţiată în urmă cu şase zile de deputaţi ai Partidului Socialist (PSRM), Partidului Comuniştilor (PCRM) şi Partidului Liberal Democrat (PLDM) a fost respinsă ieri în parlamentul de la Chişinău, din lipsă de cvorum, informează agenţia de presă MOLDPRES.

După şedinţă, premierul Pavel Filip a afirmat că majoritatea parlamentară a luat o decizie corectă refuzând să ofere „o platformă pentru un show politic” celor care au semnat moţiunea de cenzură. „Cred că acest document este neserios, demagogic şi cinic, mai ales că semnatarii acestei moţiuni sunt persoane care au pus baza, au gestionat şi au beneficiat de schemele pentru sustragerea de mijloace financiare din Banca de Economii”, a subliniat Filip.

Moţiunea de cenzură a fost depusă în urmă cu şase zile de 37 de parlamentari din PSRM, PCRM şi PLDM, după ce executivul a decis să-şi asume răspunderea în faţa parlamentului pe şapte legi care se referă la sectorul financiar-bancar, dar şi la convertirea în datorie de stat a creditelor de urgenţă oferite de către Banca Naţională a Moldovei (BNM) celor trei bănci care au fost lichidate. Premierul Filip a declarat că „toate proiectele de legi au fost coordonate cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), care urmează să examineze în octombrie 2016 un nou program pentru Republica Moldova”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI