Printr-un proiect susţinut financiar şi de Elveţia

Bătrâni din Moldoviţa vor beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu

> Proiectul mai cuprinde localităţi rurale din judeţele Caraş-Severin, Bihor, Vrancea şi Braşov

Fundaţia The Open Network for Community Development şi Asociaţia de Psihiatrie Socială din România desfăşoară proiectul „Comunităţi Rurale Active în Furnizarea şi Monitorizarea Serviciilor de Îngrijiri la Domiciliu”, care vizează „creşterea accesului la servicii medico-sociale la domiciliu a bătrânilor din cinci comunităţi rurale”.

Preşedintele Asociaţiei de Psihiatrie Socială din România, dr. Alexandru Paziuc, ne-a informat că „proiectul are o importantă componentă de identificare a unor soluţii sustenabile pentru acoperirea nevoilor de servicii ale populaţiei vârstnice, de creştere a informării decidenţilor politici asupra soluţiilor de cost eficace şi de a oferi servicii de calitate vârstnicilor”. Proiectul este cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei, prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă şi se desfăşoară în cinci comunităţi rurale din tot atâtea regiuni ale României: Nord-Est (Moldoviţa, jud. Suceava), Vest (Armeniş, jud. Caraş-Severin), Nord-Vest (Batăr, jud. Bihor), Sud-Est (Dumitreşti, jud. Vrancea), Centru (Buneşti, jud. Braşov).

În Săptămâna mobilităţii europene, trei ciclişti belgieni vor începe o cursă de peste 1000 km la Cluj, având ca obiectiv „promovarea necesităţii serviciilor de îngrijiri la domiciliu pentru bătrânii din România, dar şi colectarea de fonduri necesare iniţierii acestor servicii în comunităţi rurale din România”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: