Alo?…

În multe privinţe, categoric, bune supertelefoanele, computerele, tehnica la zi etc. Dar vor fi fiind şi destule persoane (nepricepute, vârstnice) pentru care toate acestea au devenit obstacole. Astfel că ar fi oportun ca (şi) pentru ele să se conserve nişte soluţii mai simple. Spre a nu o lungi cu „teoria”, vă voi povesti despre un bătrân din Roşcani, singur acasă (soaţa îi este spitalizată) şi nevăzător pe deasupra, care de vreo două săptămâni a rămas fără ton la telefonul fix. Ne-a sunat de la un vecin (văzător, dar înţelegem că nu mai pus la punct cu noutăţile epocii), spre a ne cere să-l ajutăm, să facem noi ce nu reuşea(u) el/ei. Care se blocau la o primă solicitare de robot: pentru limba română, tastaţi 1… Şi ne-am zis că va fi floare la ureche. Dar n-a prea fost. Căci pe calea aceasta, respectivul robot cerea mai apoi şi informaţii gen cod client, contract, pare-se că şi factură… N-o fi mai util computerul? Poate, dar site-ul firmei îţi solicita să intri în contul de client, dacă n-ai să-ţi faci, apoi cum să-ţi faci dacă nu eşti…? Până la urmă, într-un locşor al site-ului am dat de un link spre un formular ce suportă şi neclienţii. L-am completat de-a fir a păr, l-am trimis, iar apoi am primit pe email un răspuns impersonal cum că sesizarea a fost recepţionată, iar o (alta) notificare, privitoare la remedierea situaţiei, ar urma să-mi parvină „în cel mai scurt timp posibil”.

…Dar pentru un client ca cel din Roşcani mult mai simplu ar fi ca astfel de firme (de telefonie, televiziune etc.) să aibă şi un număr de telefon ca odinioară. La care să-l asculte şi să-l înregistreze, fără a-l duce prin tot felul de labirinturi, până şi un robot.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI