Comunicat de presă

Proiectul EUROPETOUR – promovarea turismului cultural în vederea păstrării patrimoniului european

Patrimoniul cultural este unul dintre principalele motive pentru care turiştii aleg să viziteze Europa. De la muzee la biserici sau mănăstiri, de la ateliere meşteşugăreşti păstrătoare de tradiţii la festivaluri, vizitatorii au nenumărate posibilităţi de a explora, de a învăţa şi de a experimenta.

În acest context, scopul proiectului EUROPETOUR este de a promova turismul cultural şi de a îmbunătăţi dezvoltarea profesională a stakeholderilor din domeniul turismului din zonele rurale. Activităţile din cadrul proiectului au în vedere dezvoltarea abilităţilor managerilor şi angajaţilor din turism de a crea oferte atractive şi inovative şi îmbunătăţirea cunoştinţelor de marketing turistic prin folosirea reţelelor de socializare.

Consorţiul este constituit din 10 parteneri din opt ţări (Austria, Belgia, Bulgaria, Germania, Italia, Polonia, România şi Spania), reprezentând reţele cultural-turistice, furnizori de formare profesională în turism, autorităţi publice locale şi regionale.

În perioada 3-6 iulie 2016, Asociaţia pentru Turism Bucovina a organizat întâlnirea partenerilor de proiect în România, prilej cu care oaspeţii au putut descoperi frumuseţea frescelor exterioare ale mănăstirilor şi bisericilor pictate, tradiţiile bucovinene în olărit şi în încondeierea ouălor, farmecul dansurilor populare, savoarea bucatelor tradiţionale şi, nu în ultimul rând, ospitalitatea oamenilor acestor locuri.

Proiectul EUROPETOUR este finanţat prin Programul Erasmus + şi are numărul de identificare 2015-1-DE02-KA202-002325.

Mai multe informaţii despre proiect puteţi găsi accesând site-ul www.europetour.tips. De asemenea, proiectul este prezent şi pe Facebook @EuropeTourTips, Twitter şi Flickr.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: