În perioada 22 august – 2 septembrie

Copiii cu înclinaţii artistice sunt aşteptaţi la atelierele organizate de Muzeul Bucovinei

Muzeul Bucovinei organizează, şi în acest an, atelierele „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”, în perioada 22 august – 2 septembrie, ajunse la a V-a ediţie. Atelierele se vor desfăşura la Muzeul de Istorie, pe lângă cele trei deja cunoscute („George Lowendhal – scenograf”; „Sculptura – arta volumelor”; „Alternative plastice”) fiind adăugat cel de pictură „Străluciri de sidef”, susţinut de prof. Camelia Rusu Sadovei. Ea îi va îndruma pe copii în folosirea tehnicilor picturale abordate de artista bucovineană Elena Greculesi.

Înscrierile se fac la sediul Muzeului Bucovinei din str. Ştefan cel Mare nr. 33, până la data de 15 august. Taxa de participare este de 30 lei de copil şi atelier. Programul desfăşurării atelierelor este afişat pe site-ul Muzeului Bucovinei (Muzeulbucovinei.ro./evenimente-culturale/ateliere).

„Prin acest proiect se urmăreşte familiarizarea copiilor cu limbajul şi mijloacele de expresie plastică specifice sculpturii, picturii de şevalet şi graficii. Se analizează lucrările câtorva artişti plastici bucovineni prezenţi în colecţiile Muzeului Bucovinei şi se prezintă aspecte biografice” au precizat reprezentanţii Muzeului Bucovinei.

Materialele şi ustensilele necesare desfăşurării atelierelor, precum şi serviciile de lectorat sunt asigurate de către Muzeul Bucovinei, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava. La finalul atelierelor, în luna septembrie, se va organiza o expoziţie cu lucrările realizate, se vor acorda premii şi diplome de participare tuturor expozanţilor.

Detalii se pot obţine la telefoanele 0230216439, 0330401195, email contact@muzeulbucovinei.ro, persoana de contact fiind Irina Ţibulcă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: