Dosarul „Motorina”

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, condamnat la cinci ani închisoare cu executare

Fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar a fost condamnat, ieri, de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani închisoare cu executare în dosarul „Motorina”, în care este acuzat alături de soţii Radu şi Diana Nemeş de complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat.

În acelaşi dosar, soţii Radu şi Diana Nemeş au fost condamnaţi la 9 ani închisoare, respectiv 7 ani închisoare.

Fostul ofiţer DGIPI Florin Secăreanu a primit 5 ani închisoare, aceeaşi pedeapsă fiind aplicată şi în cazul lui Viorel Comăniţă, fost director la Autoritatea Naţională a Vămilor şi vicepreşedinte al ANAF.

Totodată, în cazul soţilor Nemeş, instanţa a decis confiscarea specială cu privire la suma de 13.212.000 dolari SUA.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Sorin Blejnar şi soţii Radu şi Diana Nemeş au fost trimişi în judecată de DNA în iulie 2014, prejudiciul în acest caz fiind de 56 milioane euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: