SUA

Ameninţată în sondaje, Hillary Clinton se delimitează de Donald Trump

În prezent la egalitate cu Donald Trump în mai multe sondaje pentru prezidenţialele americane din noiembrie, Hillary Clinton a insistat asupra diferenţei dintre ea şi candidatul la învestitura republicanilor, cu un nou slogan în sprijinul său: „Mai puternici împreună”, relatează AFP.

Un sondaj realizat pentru cotidianul Washington Post şi postul de televiziune ABC, dat publicităţii recent, a indicat un uşor avans pentru omul de afaceri, creditat cu 46% din voturi faţă de 44% pentru candidata la învestitura democraţilor. Avansul net pe care îl avea fosta senatoare de New York chiar de la începutul campaniei, şi care în urmă cu o lună depăşea în medie zece procente, s-a topit.

Fosta Primă Doamnă a invitat tabăra democrată, în primul rând pe simpatizanţii adversarului său Bernie Sanders, să îşi concentreze eforturile împotriva omului de afaceri.

„Nu vreau ca republicanii moderaţi, democraţii şi independenţii să înceapă că considere candidatura lui ca normală. Nu este deloc aşa ceva”, a declarat ea.

Hillary Clinton a atras atenţia asupra declaraţiilor şi propunerilor formulate de Donald Trump în domeniul politicii internaţionale, pe care ea le consideră iconoclaste.

Miliardarul american a propus, printre altele, să fie executate familiile teroriştilor, să fie lăsate mai multe ţări să se doteze cu arma nucleară şi să dialogheze cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, fiind unul dintre admiratorii acestuia. „Acest lucru reprezintă un pericol imediat”, a subliniat Hillary Clinton.

În opinia sa, Donald Trump nu a oferit „nicio dovadă” că este în măsură „să îi redea Americii măreţia” (sloganul său „Make America Great Again”). „El pare interesat mai ales de ce îl poate face să arate grozav”, a afirmat fostul secretar de stat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: