Vicecampioane naţionale

acrobati moldovitaDe curând, am fondat un Club Sportiv la Moldoviţa şi am format o echipă de cheerleaderi (acrobaţi), din copii din comună. După câteva luni de antrenamente, am participat la Campionatul naţional de majorete, organizat la Bistriţa, sub numele de Invictus All Stars Moldoviţa, reprezentând Bucovina. De acolo ne-am întors acasă vicecampioni naţionali la categoria All Girls Groupstunt.

În judeţul Suceava, acest sport se practică doar în Moldoviţa. Eu am fost cheerleader în Madrid, şi la întoarcerea mea în ţară, m-am decis să promovez şi să fac cunoscut acest sport. Cheerleadingul îmbină dansul, gimnastica şi acrobaţiile făcute pe ritm de muzică. Sportivii trebuie să pună în evidenţă eleganţa, energia şi uşurinţa mişcărilor şi elementelor, deşi ele sunt foarte grele, pentru un singur element fiind nevoie de multe ore de antrenament.

Este o ştire importantă, îndrăznesc să afirm, pentru că am reuşit să fac din copii dintr-o simplă comună adevăraţi sportivi de performanţă şi toate astea în doar câteva luni. Am demonstrat că indiferent unde te afli, indiferent de condiţiile pe care le ai poţi realiza ceva prin muncă şi seriozitate şi, nu în ultimul rând, pasiune. Poţi fi în Madrid sau chiar la Moldoviţa, nu trebuie să pleci ca să scapi de greutăţi, trebuie să le înfrunţi. Şi mie mi-a fost greu şi de multe ori am fost în situaţia de a renunţa în favoarea a ceva cu mai mare câştig şi mai uşor, dar mi-am luat “aer în piept” şi mi-am zis trebuie să reuşesc. Dacă eu o să pot, atunci şi ceilalţi or să aibă curajul să lupte pentru scopul lor şi să treacă prin dificultăţi.

Şi am reuşit, acum echipa mea este un exemplu pentru comunitate: se poate să realizezi orice dacă îţi doreşti cu adevărat şi eşti perseverent. Noi am putut! Acum vrem să ajutăm şi pe alţii să poată, România trebuie să evolueze în bine, iar cei mai buni să rămână în ţară. (EMANUELA ALINA MITITEL)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: