În primele 3 luni ale anului 2016, la frontiera româno-ucraineană

Confiscări de peste 2,2 milioane de lei

> Au fost ridicate 150.899 de pachete de ţigări > Ţigările au fost introduse ilegal în ţară în saci de făină, cutii cu prăjituri, cutii cu bomboane, ascunse pe corp, precum şi în spaţii special amenajate în scaunele, portierele, bordul, rezervorul, pragul sau roata de rezervă ale autoturismelor

 În primele 3 luni ale anului 2016, poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor de pe raza judeţului Suceava au întocmit 122 dosare penale, sub aspectul săvârşirii a 211 infracţiuni de către 157 de persoane. De asemenea, lucrătorii specializaţi au constatat 25 de contravenţii, valoarea amenzilor aplicate fiind de 11.450 lei. În perioada amintită, valoarea bunurilor confiscate de la frontieră se ridică la 2,23 milioane de lei.

„Situaţia operativă la frontiera de stat româno-ucraineană a fost complexă şi caracterizată prin activităţi de contrabandă şi trafic cu ţigări, migrare ilegală şi trafic cu autoturisme furate din străinătate” precizează comisarul-şef de poliţie Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Pe linia combaterii contrabandei, fraudelor vamale şi evaziunii fiscale, poliţiştii de frontieră au înregistrat 38 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii de 65 de infracţiuni, de către 65 de persoane. Astfel, descoperite şi ridicate în vederea confiscării au fost 150.899 de pachete de ţigări, valoarea de desfacere a acestora pe piaţa neagră fiind de 1,26 milioane de lei. Printre metodele inedite ale contrabandiştilor se numără introducerea ilegală în ţară a ţigărilor în saci de făină, cutii cu prăjituri, cutii cu bomboane, ascunse pe corp, precum şi în spaţii special amenajate în scaunele, portierele, bordul, rezervorul, pragul sau roata de rezervă ale autoturismelor.

În ceea ce priveşte migrarea ilegală, în zona de competenţă a structurilor Poliţiei de Frontieră din judeţul Suceava au fost întocmite două dosare penale, în care implicaţi au fost patru imigranţi, originari din Somalia şi Afganistan.

Poliţiştii de frontieră au descoperit opt autovehicule furate din străinătate. Valoarea acestora este de 360.931 de lei, iar pentru săvârşirea a 11 infracţiuni, cercetate sunt şapte persoane.

Nu în cele din urmă, lucrătorii structurilor Poliţiei de Frontieră au descoperit şi ridicat un pistol de calibrul 9 mm, două pistoale cu aer comprimat, cinci cartuşe, precum şi 284 de bile metalice.

„Fenomenul contrabandei cu produse accizabile, îndeosebi cu tutun şi ţigări de provenienţă ucraineană, a făcut ca situaţia operativă a structurilor Poliţiei de Frontieră de pe raza judeţului Suceava să fie deosebit de activă” precizează comisarul-şef de poliţie Ilie Poroch-Seriţan.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI