După o campanie a inspectorilor de muncă

O firmă de construcţii a fost dată pe mâna organelor de urmărire penală

> „S-a formulat plângere penală împotriva unui angajator, pentru primirea la muncă a şase persoane fără încheierea de contracte individuale muncă” informează Romeo Butnariu, şeful ITM Suceava

 Pe parcursul acestei luni, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava a desfăşurat campania naţională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor. Romeo Butnariu, şeful ITM Suceava, face cunoscut că la acţiune au participat 17 inspectori de muncă, care au controlat 49 angajatori. Conform inspectorului-şef sucevean, în urma verificărilor efectuate s-au aplicat 29 sancţiuni contravenţionale, iar valoarea amenzilor a însumat 125.000 de lei. În timpul descinderilor la firmele din construcţii, inspectorii de muncă au prins 14 persoane fără forme legale de angajare. Acestea prestau, în afara cadrului legal, la şase angajatori, societăţile cu pricina alegându-se cu amenzi totalizând 80.000 de lei.

„S-a formulat plângere penală împotriva unui angajator, pentru primirea la muncă a şase persoane fără încheierea de contracte individuale de muncă” a subliniat Romeo Butnariu.

În timpul controalelor, lucrătorii ITM Suceava au constatat deficienţe privind neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă; netransmiterea în termenul legal a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor; nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă şi repausului săptămânal; lipsa dovezii de achitare a drepturilor salariale; neîndeplinirea măsurilor dispuse anterior de către inspectorii de muncă.

Cu prilejul verificărilor, inspectorii de muncă suceveni s-au mai confruntat cu situaţii ca cele care urmează: programul de lucru nu este afişat; registrul de evidenţă nu este păstrat la sediul angajatorului; dosarele de personal nu sunt complete; neprezentarea documentelor solicitate de inspectorii de muncă; fişe de identificare necompletate.

Conform inspectorului-şef Romeo Butnariu, campania a urmărit identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare; obligarea angajatorilor la încheierea contractelor individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare şi înregistrarea acestora în aplicaţia REVISAL; creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării legislaţie de profil; diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative ale muncii la negru; identificarea patronilor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: