Abonamente transmisibile pe autobuzele TPL

 >Acestea sunt nenominale, la purtător, vor costa 100 de lei pe lună şi, respectiv, 5 lei pe zi, şi vor putea fi folosite pe toate liniile

Societatea de Transport Public de Local Suceava intenţionează să introducă abonamentele nenominale la purtător. Conducerea societăţii s-a adresat Primăriei şi Consiliului Local arătând că a primit solicitări de eliberare de abonamente pe care să nu fie înscris numele utilizatorului, astfel încât acestea să poată fi folosite de mai mult persoane. Drept exemplu a fost dată solicitarea Şcolii cu Clasele I-VIII „Ion Creangă”, care a cerut aprobarea a 3 abonamente nenominale. Conducerea şcolii îşi motivează solicitarea prin aceea că nu are posibilitatea desemnării unui curier care să transmită diversele documente la instituţiile cu care colaborează sau faţă de care este subordonată. „Eliberarea acestor abonamente pe instituţie, şi nu pe o anumită persoană, ne-ar fi de un real folos în activitatea noastră”, se precizează în adresa Şcolii cu Clasele I-VIII „Ion Creangă. În aceste condiţii, Adunarea Generală a Acţionarilor şi administratorul unic al TPL, Darie Romaniuc, propun Consiliului Local al municipiului Suceava introducerea abonamentului nenominal integral general valabil pe toate liniile cu valoarea de 100 de lei pe lună, cât şi a abonamentului fracţionat nenominal cu valoarea de 5 lei, valabil pentru o zi, pe toate liniile. „Tariful abonamentelor are în vedere ca finanţarea cheltuielilor curente şi de capital necesare pentru efectuarea serviciului de transport public de persoane prin curse regulate să se asigure din veniturile proprii provenite din încasarea de la utilizatori a sumelor reprezentând contravaloarea serviciului prestat, cât şi din subvenţii de la bugetul local, calculate ca diferenţă de tarif, în condiţiile legii”, susţine administratorul unic Darie Romaniuc, într-o adresă înaintată autorităţilor municipale. La această dată, valoarea integrală a abonamentului nominal de călătorie pe mijloacele de transport ale societăţii TPL, la care acţionar unic este municipiul Suceava, este de 66 de lei pe lună şi pe toate liniile. Abonamentul social nominal pentru pensionarii cu domiciliul în Suceava este de 33 de lei, acordarea făcându-se pe baza cuponului de pensie, pe tot parcursul anului calendaristic. Elevii şi studenţii scot din buzunar pentru abonamente nominale câte 15 de lei. Pe baza actelor doveditoare, donatorii de sânge beneficiază, pentru fiecare donare, de o reducere de 50%, pe o lună, a abonamentului de călătorie. Cetăţenii de onoare ai municipiului Suceava primesc abonamente de călătorie gratuite. Potrivit Legii nr. 448/2006, persoanele cu handicap, cât şi însoţitorii acestora, circulă gratuit, în baza legitimaţiilor eliberate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: