Dacian Cioloş

Remanierea nu e un obiectiv în sine pentru mine

Premierul Dacian Cioloş a declarat ieri, în vizita în judeţul Prahova, că remanierea nu reprezintă un obiectiv în sine, punctând că îi evaluează periodic pe miniştrii cabinetului său, dar şi că România are nevoie de schimbări mai profunde, la nivelul mentalităţii. „Nu vreau să discutăm despre remanieri în fiecare zi, ca şi cum lăsăm impresia că altă treabă nu există la Guvern decât să discutăm de remanieri. Miniştrii au nişte obiective foarte clare pe care şi le-au asumat. Eu fac evaluări cu ei periodic pentru că vreau să văd, acolo unde există blocaj, de ce există blocaje, să găsim soluţii. Cu siguranţă că după Paşti intrăm într-o nouă fază în care şi eu sunt conştient că trebuie să livrăm din ce în ce mai mult rezultatele a ceea ce am pregătit până acum în prima parte a mandatului şi obiectivul meu se va focaliza, se va concentra pe asta, dar remanierea nu e un obiectiv în sine pentru mine şi nu ăsta e lucrul cel mai important. Cel mai important lucru este să găsim cele mai bune soluţii pentru ca activitatea acestui Guvern să fie cât mai eficientă nu doar în practică, dar şi în comunicare”, a declarat premierul, răspunzând unor întrebări. În context, el a arătat că la nivelul ţării este nevoie de schimbări mai profunde, la nivelul mentalităţii.

Premierul Dacian Cioloş a apreciat, marţi, că informaţiile difuzate în spaţiul public privind o eventuală remaniere guvernamentală au fost folosite pentru a „întreţine sentimentul de instabilitate”. „Dacă o să o fac, când o să o fac, o să o anunţ atunci (remanierea guvernamentală — n.r.). (…) Eu am, să ştiţi, cu miniştrii discuţii pe fond, pe ceea ce ei şi-au asumat că fac prin planul acela de acţiuni sectoriale, prin ceea ce noi decidem în şedinţele de guvern, discutăm şi mai decidem. Am discuţii aproape cu fiecare cel puţin o dată la două săptămâni. Cred că nu trec două săptămâni să nu am o discuţie aplicată de o oră, o oră şi ceva în care să trecem în revistă lucrurile acestea. Sun miniştri de care sunt mai mulţumit decât de alţii. Mă interesează şi funcţionarea echipei ca atare. (…) Povestea cu remanierea acum a fost foarte mult folosită şi pentru a întreţine sentimentul ăsta de instabilitate, de incompetenţă. Cei care vor să îl întreţină o să o facă indiferent ce spun eu”, a precizat Cioloş într-o discuţie cu jurnaliştii.

Premierul a adăugat că, în opinia sa, „e mult mai greu să găseşti un ministru competent şi să şi vrea să-şi asume responsabilitatea respectivă, decât un director general”. “Directorului general poţi să-i dai un anumit grad de predictibilitate, îi spui ce are de făcut şi în ce limite trebuie să îşi asume anumite lucruri. Unui ministru, mai greu… Evaluarea asta o pornesc chiar de la mine însumi. Când eu nu mă simt competent pe anumite domenii, mai bine nu mă bag decât să o fac doar de dragul de a face plăcere cuiva”, a arătat Cioloş.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: