Contractul-cadru privind acordarea asistenţei medicale pentru anii 2016-2017, aprobat în şedinţa de Guvern

Contractul-cadru privind acordarea asistenţei medicale şi pachetul de servicii medicale pentru anii 2016-2017, aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri, include o serie de noutăţi, printre ele aflându-se introducerea unui al doilea control dentar în decurs de un an în cazul minorilor, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

„Guvernul a aprobat Hotărârea privind pachetele de servicii medicale şi contractul-cadru privind reglementarea condiţiilor de acordare a asistenţei medicale, a medicamentelor şi dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017. Acesta este cadrul pe care acest contract îl acoperă. În cea mai mare proporţie el repetă structura contractului-cadru din anii trecuţi. Şi bugetul este asemănător”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a prezentat şi câteva elemente de noutate cuprinse în documentul privind acordarea asistenţei medicale pentru 2016-2017.

„Au fost introduse în acest pachet, la nivelul asistenţei medicale de medicină dentară, un al doilea control anual pentru copiii de până în 18 ani şi anumite servicii specifice de obturaţie care sunt plătite în cadrul pachetului. La nivelul asistenţei medicale ambulatorii au fost introduse proceduri de diagnostic de complexitate medie. (…) La nivelul asistenţei medicale de spitalizare şi, de asemenea, în ce priveşte o serie de dispozitive medicale, adică proteze care vor intra pe achiziţiile de contract-cadru”, a afirmat Suciu.

Potrivit Executivului, actul normativ conţine „elemente de noutate, introduse în scopul creşterii accesului la serviciile medicale atât pentru persoanele care pot dovedi calitatea de asigurat, cât şi pentru cei care nu pot dovedi aceasta calitate”.

Cât priveşte asistenţa medicală spitalicească, Guvernul informează că „atât pentru internarea continuă, cât şi pentru spitalizarea de zi, s-a prevăzut că nu este necesară prezentarea biletului de trimitere în cazul pacienţilor care au scrisoare medicală la externare cu indicaţie de revenire pentru internare, precum şi pentru pacienţii cu hemofilie aflaţi în programul naţional de hemofilie”.

Actul normativ va intra în vigoare începând cu data de 1 aprilie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: