Angelina Jolie, în Grecia pentru a susţine cauza migranţilor

Angelina Jolie 2Actriţa Angelina Jolie, în calitatea sa de emisar al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, a vizitat miercuri portul Pireu, din apropiere de Atena, unde s-a întâlnit cu peste 4.000 de refugiaţi, conform AFP.

Cu părul prins în coadă, îmbrăcată în pantaloni şi cu un tricou, vedeta şi-a făcut apariţia în portul grecesc la ora 10:00 GMT, însoţită de oficiali ai Comisariatului ONU pentru Refugiaţi şi înconjurată de reprezentanţi ai presei.

Actriţa a stat de vorbă aproximativ 30 de minute cu reprezentanţi ai ONU şi cu câţiva refugiaţi sirieni şi irakieni într-o clădire a portului.

La plecarea vedetei, în pofida măsurilor de precauţie luate de anturajul său, câteva zeci de jurnalişti, cameramani şi fotoreporteri au forţat cordonul de securitate instalat de poliţie pentru a ajunge la actriţă. Aceasta a refuzat să discute cu presa şi s-a îndreptat spre maşina cu care a venit.

„Sper că prezenţa Angelinei Jolie va duce la deschiderea graniţei. Se face deja o lună de când am ajuns în Grecia şi doresc să trec frontiera şi să merg în Germania”, a declarat pentru AFP unul dintre refugiaţi, Bichal, un sirian în vârstă de 23 de ani, originar din Alep.

Macedonia, ţară vecină cu Grecia, şi-a închis frontiera la 7 martie, decizie ce a dus la blocarea a mii de refugiaţi în Grecia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: