Peste 90% din cercetările Direcţiei Judeţene de Statistică sunt destinate Eurostat

 > În program au fost introduse patru cercetări statistice noi în domeniile agriculturii, forţei de muncă şi educaţiei, care au ca obiectiv alinierea statisticii româneşti la sistemul statistic european

 Peste 90% din lucrările statistice realizate în anul 2015 de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Suceava au ca destinaţie inclusiv Institutul European de Statistică (Eurostat). Aşa se precizează în raportul de activitate al instituţiei judeţene sucevene pe anul trecut, potrivit căruia activitatea de colectare, procesare şi validare a datelor s-a concretizat prin realizarea de lucrări statistice anuale şi infraanuale, care au acoperit toate activităţile din economia naţională, structurate pe domenii statistice, conform metodologiei, tehnicilor şi metodelor de calcul a indicatorilor statistici prevăzute în normele şi standardele Uniunii Europene. Demn de remarcat este că în program au fost introduse cercetări noi, în domeniul statisticii agriculturii, forţei de muncă şi educaţiei, care au ca obiectiv creşterea fondului de indicatori şi alinierea statisticii româneşti la Sistemul Statistic European.

„Cercetările statistice pentru care a fost necesară atragerea de colaboratori au avut ca obiectiv producţia agricolă vegetală, efective de animale, turism, preţurile produselor agricole, condiţiile de viaţă” precizează oficialii DJS Suceava.

În anul 2015, Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava este autoarea a 123 cercetări statistice, dintre care 70 anuale şi 53 cercetări infraanuale. Din totalul celor din urmă, 34 cercetări statistice au avut periodicitate lunară, 17 au fost trimestriale şi semestriale, iar câte una cu periodicitate decadală, respectiv săptămânală. Anul 2015 s-a caracterizat prin creşterea numărului de unităţi care completează online datele statistice utilizând portalul e-SOP şi pentru scăderea ratei non-răspunsurilor la unităţile raportoare. Pentru activitatea în anul 2015, Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava a primit diploma de excelenţă pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea Sistemului Statistic Naţional.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: