La Universitatea Suceava, în perioada 2011-2015

Creştere semnificativă a numărului de profesori şi conferenţiari

Numărul profesorilor şi al conferenţiarilor de la Universitatea Suceava a cunoscut o creştere de 27,6%, în perioada 2011-2015, iar ponderea lor în rândul tuturor cadrelor didactice din USV a crescut de la 34 la 44%, arată raportul prezentat de rectorul Valentin Popa cu prilejul încheierii primului său mandat.

În perioada menţionată, numărul total de cadre didactice nu a crescut semnificativ, în 2015 fiind de 339 faţă de 338 în 2011, dar numărul profesorilor titulari a crescut de la 48 la 52, iar al conferenţiarilor, de la 68 la 96. A crescut şi numărul lectorilor, de la 147 la 158, scăzând simţitor cel al asistenţilor universitari, de la 61 la 30.

Rectorul Popa a precizat că, anul acesta, se va acorda mai multă atenţie personalului didactic auxiliar, având în vedere că s-a diminuat numărul acestuia, în perioada la care facem referire, şi se vor face angajări în rândul personalului didactic auxiliar de cercetare. Potrivit raportului menţionat, numărul salariaţilor care fac parte din personalul didactic auxiliar a scăzut cu 14% în perioada 2011-2015, de la 432 la 372. Scădere mai mare se observă la personalul TESA, de la 181 la 133.

În schimb, în pofida măsurilor de diminuare a cheltuielilor, dat fiind bugetul în scădere în ultimii ani, conducerea universităţii s-a preocupat să ia anumite măsuri de motivare şi valorizare a resursei umane. Astfel, drepturile salariale au fost plătite la timp, inclusiv cele câştigate în instanţe, iar din 2013 au început să se organizeze concursuri pentru ocuparea posturilor didactice. De asemenea, s-a încurajat creşterea calităţii actului didactic şi de cercetare prin acordarea de măriri salariale, pe baza evaluărilor anuale, au fost susţinute financiar proiectele conduse de cadre didactice, au fost decontate deplasările la manifestări ştiinţifice, inclusiv cele ale studenţilor, şi au fost puse gratuit la dispoziţia cadrelor didactice şi studenţilor infrastructura USV de la Vatra Dornei şi Şipoţel.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: