PSD Suceava 2020

Economie de 1 milion lei la licitaţia pentru etapa a doua de modernizare a zonei centrale a Sucevei

> În funcţie de vreme, cel mai probabil ordinul de începere a execuţie va fi dat la începutul lunii martie, astfel încât, în această vară, centrul Sucevei să fie integral modernizat

Lucrările etapei a doua de reabilitare a zonei centrale a municipiului Suceava au fost câştigate de asocierea Victor Construct Botoşani & Auto Tehnorom Suceava. Contractul de execuţie a fost semnat pentru o valoare de aproximativ 1,57 milioane de lei, deşi iniţial totalul estimat a fost de circa 2,57 milioane de lei. Cu economia de 1 milion de lei realizată, cât şi cu o completare financiară din bugetul local, primarul Ion Lunge spune că, ulterior, va fi organizată licitaţie şi pentru cea de-a treia etapă a modernizării.

„Deci s-a făcut o economie de circa 1 milion de lei; de aceea, săptămâna trecută, am avut discuţii în Bucureşti pentru a scoate din nou la licitaţie, astfel încât să finalizăm şi ultimul tronson, cele cuprins între magazinul Bucovina, pe strada Vasile Bumbac, până la Consiliul Judeţean”, subliniază primarul.

Ion Lungu precizează că se aşteaptă o evoluţie favorabilă a condiţiilor meteorologice, cel mai probabil ordinul de începere a execuţie urmând a fi dat la începutul lunii martie, astfel încât, în această vară, centrul Sucevei să fie integral modernizat.

Noile intervenţiile vor cuprinde porţiunea din strada Ştefan cel Mare aflată între intersecţia cu strada Mitropoliei şi intersecţia cu strada Ana Ipătescu. Pe segmentul respectiv, pe care se află clădirea parchetelor şi Muzeul Bucovinei, va fi turnat un covor asfaltic, eliminată fiind soluţia de placare cu dale de granit.

În cursa pentru adjudecarea lucrărilor din cea de-a doua etapă de modernizare a zonei centrale a municipiului Suceava au intrat trei competitori. Intervenţiile se vor desfăşura pe durata a 4 luni, la licitaţie prezentându-se Florconstruct Suceava, „Calcarul” Pojorâta şi asocierea Victor Construct Botoşani & Auto Tehnorom Suceava. Primele două competitoare au venit cu o ofertă financiară de 1,69 milioane de lei, respectiv de 1,85 milioane de lei.

La jumătatea lunii octombrie 2015, autorităţile sucevene au inaugurat lucrările aferente primei etape de modernizare a perimetrului aferent sediului Consiliului Judeţean şi Prefecturii. Cu toate că suprafaţa din faţa Palatului Administrativ trebuia să fie destinată exclusiv pietonilor, din cauza traficului deosebit de aglomerat, aceasta este deschisă şi circulaţiei autoturismelor. În forma sa iniţială, proiectul viza modernizarea infrastructurii stradale urbane şi a sistemului de iluminat public de pe străzile Ştefan cel Mare, Vasile Bumbac, Libertăţii, cât şi de pe Aleea Nucului. Prevăzută era şi înlocuirea a 41 de stâlpi ai sistemului de iluminat public, documentaţia fiind depusă, atunci, la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, cu sediul la Piatra Neamţ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: