Astăzi, la Universitatea Suceava

Prof. univ. dr. Sorin Cristea îşi va lansa dicţionarul enciclopedic de pedagogie

„Dicţionarul enciclopedic de pedagogie” al prof. univ. dr. Sorin Cristea, de la Universitatea din Bucureşti, va fi lansat astăzi, de la ora 17, în aula din corpul E al Universităţii „Ştefan cel mare”, prilej cu care autorul va susţine şi conferinţa „Proiectarea curriculară”. Evenimentul este organizat de Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei (FSE) din cadrul USV, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava şi Casa Corpului Didactic.

Reprezentanţii FSE au precizat că „Dicţionar enciclopedic de pedagogie” continuă, dar la un alt nivel, două dicţionare realizate cu mai bine de un deceniu în urmă, şi realizează „o analiză extinsă şi aprofundată a conceptelor”, în concordanţă cu schimbările de la nivel global reflectate de ştiinţele educaţiei moderne şi postmoderne. „Alegerea conceptelor pedagogice, sistematizate cu ajutorul primelor trei litere din alfabet, în peste 800 de pagini, a angajat două scopuri generale, reconstrucţia epistemologică a conceptelor pedagogice din dicţionarele anterioare şi cristalizarea unor noi concepte” au precizat specialiştii FSE.

Cartea va fi prezentată de prof. univ. dr. Rodica Nagy, conf. univ. dr. Otilia Clipa şi conf. univ. dr. Aurora Adina Colomeischi.

Sorin Cristea este profesor universitar doctor la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, membru marcant al comunităţii academice româneşti.

A publicat 27 de cărţi şi a obţinut Premiul Academiei Române pentru volumul „Fundamentele pedagogiei”.

Preocupările sale constante s-au concentrat în cele cinci cărţi despre reformă, apărute în interval de 20 de ani, cel mai recent volum realizat împreună cu doctoranzii săi fiind „Reforma învăţământului între proiectare şi realizare” (2012).

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI