Fotbal

„Decantare” şi la Bucovina Pojorâta

Nou promovată în Liga a II-a, Bucovina Pojorâta a încheiat pe poziţia a 11-a prima parte a sezonului competiţional 2015-2016. Cu 14 puncte cucerite până în prima parte a campionatului, fotbaliştii pregătiţi de Dănuţ Mândrilă, Bogdan Grosu şi Mihăiţă Szekely au luat faţa grupărilor Oţelul Galaţi şi Ceahlăul Piatra Neamţ, aflându-se în plină luptă pentru evitarea retrogradării. Bucovinenii şi-au propus la început mai mult, dar s-a dovedit că entuziasmul şi tinereţea nu au fost de ajuns pentru a-i ţine departe de grijile retrogradării. Lipsa de experienţă i-a făcut pe suceveni să piardă puncte importante în clasament, privându-i de o clasare mai bună în ierarhia Seriei I. Raportat la numărul de goluri primite, 30, cel mai mare dintre cele 13 competitoare, apărarea pare să fi fost punctul nevralgic al Bucovinei în cele 18 etape scurse până acum. Statistic, sucevenii au stat mult mai bine pe faza ofensivă, cu 22 goluri marcate având al cincilea atac din serie, marea majoritate a acestor reuşite, 16, fiind trecute în contul trioului din avanposturi alcătuit din Valentin Buhăceanu, Marius Coman şi Sebastian Rus.

De aceea, cântărind ceea ce s-a întâmplat în sezonul de toamnă, oficialii clubului au ajuns la concluzia că se impune o remaniere importantă a lotului de jucători. Astfel, nu mai puţin de şase fotbalişti se vor despărţi în această iarnă de gruparea din Pojorâta, este vorba de portarul Jan Turiţă, fundaşii Alin Răzlog, Vlăduţ Patca şi Nicuşor Kuruc, şi mijlocaşii Alin Pădurariu şi Paul Colţa.

„Rezilierea contractelor s-a produs pe cale amiabilă, de comun acord, iar pe această cale doresc să le mulţumesc jucătorilor pentru colaborare şi să le doresc succes în continuare. Zilele acestea urmează să aibă loc o şedinţă de analiză în cadrul clubului, prilej cu care vom pune la punct şi detaliile strategiei din partea a doua a campionatului”, a declarat antrenorul principal al Bucovinei, Dănuţ Mândrilă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: