Curriculum vitae de viaţă

Caricatura de Viorel Corodescu - COV

Caricatura de Viorel Corodescu – COV

O firmă moţ şi cu pretenţii sfârc te preţăluieşte la prezumtiva angajare atât în funcţie de configuraţia generală (nas, gât, urechi, după caz piepţi şi poponeaţă), cât şi după cum te dezvăluie fosta autobiografie, acum lăţită, adâncită şi scormonită pluridimensional. Trec peste nume, prenume, cenepeu, sex, tată, mamă, data şi locul naşterii (cu moaşă dacă ai buricul legat sau fără dacă ai capul turtit), fraţi, cumnate, surori, cumnaţi, gineri, nurori, naşi (de botez, de cununie şi de afaceri), soacre (specimen la care se cere numai volumul de decibeli, nu şi apartenenţa politică, precum la ceilalţi) şi alte animale de casă preferate. La astea răspunzi iute şi fără dificultate, pentru că eşti călit. Ai să te poticneşti oleacă la amante, dar dacă nu te-a trecut nici ea la amanţi tragi linie şi speri să nu se afle.

Problemele mijesc de aici încolo. Dacă la orientarea politică scrii n-am, te expui pericolului de a deveni subiect de racolare pentru puzderia de PM (partide, mişcări), lucru şi mai alarmant când nici viitorul tău şef nu e sigur care rentează să fie a lui. Dacă la convingeri religioase treci am şi-atât, rişti să atragi atenţia tuturor cultelor amatoare de pomelnice substanţial însoţite de ochiul dracului şi a tuturor predicatorilor făcuţi şi nu născuţi, ca şi deputaţii. Dacă la preferinţe culinare declari că orice, ei au să te treacă la mâncăi, bucătăresele lor la adorabili şi nevastă-ta la mincinoşi. (Nu cumva să scrii, aici, gogoşi, că au să te creadă om politic uns cu toate alifiile şi se vor speria câtă hârtie de unică folosinţă ai să consumi dacă va fi cazul să te ştergi.) Dacă la preocupări artistice te dai rotund şi pretinzi că toate, vei fi avut în vedere la înlăturarea prafului de pe tablourile cu directorii generali, televizoarele cu direcţii generale, calculatoarele generalizate şi sloganele publicitare ale societăţii, gen „Noi suntem aici pentru tine, tu eşti aici pentru noi.”

Dacă vei răspunde că lectura, cum a făcut unul cam dus cu pluta, îţi vor da sau premiul pentru umor involuntar, sau un picior în fund, să te trezeşti la realitate. Dacă eşti sincer şi recunoşti că dormi neîntors, vei stârni feluritele care se ocupă cu bunăstarea câinilor vagabonzi, salvarea fluturilor cap de mort, ajutorarea văduvelor insuficient consolate, răspândirea sfaturilor privind igiena intimă la vârstele critice, popularizarea ceaiului de muşeţel, proliferarea guguştiucilor, ocrotirea cotonogiţilor pe trecerile de pietoni, cultivarea sentimentelor de mândrie naţională la vânzătorii de second-handuri la mâna a doua, implementarea implementărilor neimplementate şi – nicidecum în cele din urmă – valorificarea integrităţii incompatibile a conflictului de interese. (Legătura dintre toate acestea şi proporţia şomajului în ansamblul tăietorilor de frunză la lătrători urmează a se stabili, mai mult ca sigur, cu aportul nenumăratelor onguri de care ne bucurăm fără a ne împiedica). */

Întrebarea privind bolile ereditare au scos-o din formularele pentru români, pentru că aceştia au indicat, fără excepţie, caprele vecinilor. La fel a păţit şi cea referitoare la averea personală: evaluatorii declaraţiilor n-au mai putut suporta jalea cu care îi umplea sărăcia lucie din răspunsuri, dar nici spaimele care îi copleşeau intuind ce urmează în vederea rectificării situaţiei.

————————————

 */ La interviul verbal, un grăbit s-a emoţionat pe el şi le-a sucit, formulându-le de-a-ndoaselea („ne împiedicăm fără a ne bucura”), drept care l-au numit pe loc preşedinte, urmând să se vadă după aceea la ce.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: