În doar 6 luni

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică de la Câmpulung Moldovenesc a fost finalizat

 Marţi, 29 decembrie, a fost recepţionat Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) din municipiul Câmpulung, proiect realizat din fonduri europene prin cofinanţare de la Uniunea Europeană prin Programul Operaţional (POR) 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de intervenţie 5.3 „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”.

Foarte dorit de municipalitate, Câmpulungul fiind staţiune turistică de interes naţional, centrul este amplasat chiar în apropierea primăriei oraşului şi va funcţiona din primele zile ale anului 2016.

Obiectivul a fost construit şi dotat într-un timp record, proiectul demarând pe 18 iunie şi fiind finalizat pe 18 decembrie, cu o mică prelungire până la finalul acestui an.

Potrivit managerului de proiect, Camelia Iordache, valoarea proiectului a fost de 473.341 de lei, din care mai puţin de o pătrime a fost contribuţia municipalităţii.

Marţi, la Primăria Câmpulung Moldovenesc, în prezenţa primarului Mihăiţă Negură, a avut loc conferinţa de presă care a marcat recepţia finală a CNIPT, prilej cu care proiectant, constructor, firmele care s-a ocupat de dotări, alţi parteneri în proiect s-au declarat mulţumiţi de colaborare şi mai ales de rezultatul final.

Printre obiectivele proiectului sunt, în primul rând, deservirea a aproximativ 2000 de turişti pe an, crearea unui site, Cnipt-raraul.ro, pentru promovarea minunatei zone turistice Câmpulung Moldovenesc, site disponibil în patru limbi de circulaţie internaţională, şi, nu în ultimul rând, crearea de locuri de muncă.

„Centrul realizat într-un timp record de numai 6 luni este un obiectiv important pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc, declarat staţiune turistică de interes naţional. Avem o zonă deosebită, ce merită cunoscută, pentru că are de oferit nu numai frumuseţi naturale, ci şi multe alte obiective unice în România. Centrul este primul dintr-o serie de încă 15 proiecte din fonduri europene pe care municipalitatea le are în plan şi se pare că am început cu dreptul.

Le mulţumesc partenerilor noştri din acest proiect pentru că au dat dovadă de seriozitate şi profesionalism şi, astfel, a putut fi respectat termenul final de realizare” a declarat primarul Mihăiţă Negură.

Zona Câmpulung Moldovenesc nu are doar pensiuni şi hoteluri în care orice turist poate încerca relaxarea şi ospitalitatea bucovineană, ci şi Muzeul „Arta lemnului”, Muzeul de etnografie „Ion Grămadă”, Colecţia de linguri „I. Ţugui”, dar şi istorie, şi reculegere la mănăstirile din zonă, natură încă neagresată de mâna omului în Codrii seculari de la Slătioara, la fel de interesante fiind şi Festivalul internaţional „Întâlniri bucovinene” sau „Târgul lăptarilor”, manifestări reper în promovarea tradiţiilor şi obiceiurile din zonă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: