Abatoare, fabrici de prelucrare a cărnii şi laptelui, măcelării sau magazine alimentare, verificate de inspectorii sanitari veterinari

Inspectorii sanitari veterinari suceveni au efectuat, în perioada 2­15 decembrie, 37 acţiuni de control în unităţi de abatorizare, unităţi de procesare a cărnii şi laptelui, unităţi de alimentaţie publică, măcelării, dar şi în unităţi de comercializare a produselor alimentare din judeţ, fiind aplicată o amendă în valoare de 600 de lei, a declarat directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, medicul veterinar Laurenţiu Leon Postolache.

El a spus că, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, inspectorii sanitari veterinari efectuează verificări în unităţile de abatorizare, unităţi de procesare a cărnii şi a laptelui, unităţi de alimentaţie publică, restaurante, pensiuni care organizează mese festive în zilele de Crăciun şi de revelion, precum şi în unităţile de comercializare a produselor alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, în magazinele şi în depozitele de produse alimentare. Medicul veterinar a mai spus că verificări vor fi efectuate şi în târgurile de animale de pe raza judeţului Suceava.

Totodată, directorul DSVSA Suceava a precizat că se continuă colaborarea cu IPJ Suceava şi IJJ Suceava, fiind efectuate şi controale comune în această perioadă.

„Punem accent pe informarea populaţiei cu privire la efectuarea examenului trichineloscopic al cărnii provenite de la porcii sacrificaţi în gospodării şi atragem atenţia asupra riscului la care se expun atunci când nu efectuează acest examen sau când achiziţionează carne din surse necunoscute, când nu se cunosc provenienţa cărnii, modul de sacrificare a animalelor, condiţiile igienice de manipulare a cărnii” a spus medicul veterinar sucevean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: