După ce jumătate din judeţ a rămas fără curent electric la prima zăpadă

E.ON a fost chemat la ordin de prefect

 Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a convocat, ieri, o întâlnire cu reprezentanţii E.ON în scopul fluidizării relaţiilor de comunicare în cazul situaţiilor de urgenţă, deficitare pe timpul evenimentelor generate de fenomenele meteorologice periculoase de săptămâna trecută.

La întâlnire au participat reprezentanţii companiei E.ON România şi reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU): prefectul şi subprefectul judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean, inspectorul şef al ISU „Bucovina” Suceava.

Potrivit Prefecturii Suceava, au fost trecute în revistă punctele slabe ale intervenţiei operative şi s-au căutat soluţii în eliminarea cauzelor care le-au produs. Astfel, printre aspectele care se cer a fi perfecţionate, din punctul de vedere al CJSU, se numără transmiterea informaţiilor cuprinzând deranjamentele înregistrate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice până la nivel de consumator/abonat; o mai bună relaţionare cu reprezentanţii UAT (unităţilor administrativ-teritoriale) în scopul asigurării, potrivit competenţelor, a suportului intervenţiei operative; crearea mai multor canale de comunicaţii, în linie directă, între E.ON şi reprezentanţii CJSU, găsirea soluţiilor de realizare a unor fâşii de protecţie reale a liniilor electrice faţă de vegetaţia înaltă din zonă, participarea E.ON la activitatea de management a situaţiilor de urgenţă, în cadrul CJSU.

După analizarea şi acceptarea unanimă, chestiunile discutate vor face obiectul unui protocol de colaborare încheiat şi semnat de părţile implicate.

Peste 80 de localităţi din judeţul Suceava au rămas nealimentate cu energie electrică săptămâna trecută, după prima zăpadă care a avariat peste 500 de puncte de transformare; şcoli din mai multe comune au fost închise, în timp ce gospodării din mai multe localităţi au rămas nealimentate cu energie electrică mai multe zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: