Bătrân atacat şi tâlhărit în propria-i locuinţă

 > Autorii, doi adolescenţi din judeţul Botoşani, au tăbărât peste victimă în toiul nopţii şi i-au furat aproape 2.000 de lei > După aproape două săptămâni, tâlharii au ajuns după gratii pentru cel puţin 30 de zile

 Atacat în propria-i locuinţă în toiul nopţii, bătut şi lăsat fără bani! Aceasta est povestea trăită de un octogenar în urmă cu aproape două săptămâni, când două persoane necunoscute au tăbărât peste bătrân şi i-au furat aproape 2.000 de lei. Întreaga poveste, potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a avut loc pe parcursul nopţii de 4 spre 5 octombrie, victima fiind un bărbat de 83 de ani domiciliat pe raza satului Probota, oraşul Dolhasca. Cercetările au fost demarate de oamenii legii imediat ce necazul păţit de octogenar a fost sesizat poliţiei de către nepotul victimei, care le-a povestit că, în timpul nopţii, mai exact aproape de ora 3, două persoane necunoscute, de sex masculin, au pătruns în casa victimei prin forţarea uşii de acces în locuinţă. Trezit din somn, bătrânul nu a apucat să înţeleagă prea bine ce se petrece pentru că a şi fost lovit de unul dintre „vizitatorii nocturni” apoi imobilizat. Apoi cei doi s-au pus pe scotocit şi nu după multă vreme au găsit 1.850 de lei, bani pe care i-au luat şi au dispărut apoi în întuneric.

Autorii au fost identificaţi şi trimişi în spatele gratiilor arestului preventiv

Cauza a fost preluată de ofiţerii judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, ne-a mai comunicat sursa citată, aceştia desfăşurând activităţi investigative complexe pentru identificarea autorilor. „S-a stabilit un cerc de suspecţi şi au fost efectuate activităţi investigative şi de cercetare penală în vederea administrării de material probator”. Rezultatele au apărut la finele săptămânii trecute când, beneficiindu-se de sprijinul tactic al Serviciului de Acţiuni Speciale al IPJ Suceava, au fost efectuate trei descinderi şi percheziţii în locaţii de pe raza oraşului Dolhasca, fiind vizaţi doi tineri bănuiţi de comiterea faptei. În urma măsurilor întreprinse, persoanele bănuite de comiterea faptei au fost identificate ca fiind doi adolescenţi, unul de 16 iar celălalt de 17 ani, ambii din comuna Vlădeni, judeţul Botoşani, dar care locuiesc fără forme legale în oraşul Dolhasca. Astfel, împreună cu lucrătorii Poliţiei oraşului Dolhasca, s-a administrat probatoriul faţă de inculpaţi şi s-a reuşit recuperarea parţială a prejudiciului, care a fost restituit victimei, iar autorii au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată” şi introduşi în arestul IPJ Suceava. Ulterior, cei doi adolescenţi au fost prezentaţi Judecătoriei Fălticeni cu propunere de arestare preventivă, instanţa emiţând mandate de arestare a inculpaţilor pentru o durată de 30 zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: