Un tată abia întors din Germania şi-a înjunghiat cu un briceag fetele de 15 ani

Un bărbat de 38 de ani, din Putna este cercetat pentru că şi-a agresat fetele, ambele de 15 ani.

Beat fiind, el le-a provocat cu un briceag mai multe plăgi în zona capului, a gâtului şi a braţelor, şi din fericire, pentru că lama era scurtă, leziunile provocate nu le-au pus viaţa în pericol.

Fetele au ajuns la spital şi sunt în îngrijirea medicilor secţiei de chirurgie infantilă, situaţia lor ajungând şi în atenţia Protecţiei Copilului.

Suspiciuni de viol şi ordin de restricţie în urmă cu doi ani

Vasile Ciornei a apărut duminică seară la locuinţa fetelor sale, Mariana şi Iuliana, din Putna. Era beat şi voia să stea de vorbă cu ele, dar surorile au refuzat.

Potrivit declaraţiilor Nicoletei Danieliuc, purtător de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, cele două minore care sunt crescute doar de mamă, se află de ceva vreme în îngrijirea unei mătuşi, mama lor fiind plecată la muncă în Anglia.

Tatăl lor, plecat şi el la în Germania, a renunţat legal la casă şi copii, pentru a nu plăti pensia de întreţinere pentru cele două fete.

Prin anul 2013, Ciornei a mai fost în atenţia autorităţilor pentru violenţe asupra celor două copile, acesta având la un moment dat ordin de restricţie emis de judecătorie, asupra lui planând şi suspiciuni de viol.

Le-a înjunghiat pentru că nu au vrut să stea de vorbă cu el

Duminică seară, abia întors din străinătate, pe Vasile Ciornei l-a prins dorul de copii şi s-a dus în vizită, dar nu înainte de a prinde curaj cu câteva pahare de rachiu. Atunci când fetele nu au vrut să-l vadă şi au refuzat să stea de vorbă cu el, l-au apucat furiile şi cu un briceag a tăbărât asupra lor tăindu-le pe rând, pe unde a apucat. Mai întâi a băgat briceagul în braţul Marianei, apoi în mai multe locuri de pe corpul fetei. Pentru că Iuliana a sărit în ajutorul sorei sale, a fost şi ea rănită. Ce s-ar fi întâmplat însă dacă lama cuţitului ar fi fost mai lungă, nu este greu de speculat.

La UPU Suceava, unde cele două minore au ajuns duminică seară în jurul orei 22.45, medicii au diagnosticat „plăgi tăiate multiple prin agresiune, lateralo-cervical dreapta, mâna dreaptă, antebraţul stâng, gamba stângă, în cazul Iulianei Ciornei şi „plăgi multiple înjunghiate la nivelul scalpului, lateralo-cervical dreapta, baza hemitorace drept, antebraţ drept”, în cazul Marianei Ciornei.

„Vom face demersurile pentru aducerea mamei în ţară”

Agresorul minorelor a fost reţinut şi este cercetat, deocamdată, pentru lovire şi alte violenţe, dar în funcţie de expertiza medico-legală şi desfăşurarea anchetei procurorilor, încadrarea faptei sale s-ar putea schimba, până la tentativă de omor.

„Cele două minore se află deocamdată în spital, pentru îngrijiri medicale. După externare, vom face demersurile pentru aducerea mamei în ţară şi cu acceptul fetelor, ar fi recomandat preluare lor, câteva zile, la un Centrul de Urgenţe Primire pentru consiliere” a declarat Nicoleta Danieliuc, din cadrul DGASPC Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: