850 de elevi de la Colegiul de Informatică fac sport într-o încăpere de 42 de metri pătraţi

 > „Ne dorim doar o sală de gimnastică, pentru că, de multe ori, în timpul iernii, elevii îşi fac orele de educaţie fizică în sălile clasă”, spune directorul Virginel Iordache

Virginel Iordache, directorul Colegiului Naţional de Informatică Suceava, cere autorităţilor municipale sprijin financiar pentru construirea unui imobil în care cadrele didactice şi elevii unităţii de învăţământ să poată să-şi desfăşoare orele de sport din program. Consilier judeţean PSD şi fost ales municipal sucevean, Iordache s-a adresat plenului Consiliului Local, cerând ca în proiectul de buget pe anul 2016 şcoala pe care o conduce să aibă alocate fonduri în acest sens. „Vreau să fac lobby pentru şcoala mea, aşa cum se face în ţările despre care se spune că sunt civilizate, pentru că dorim ca la Colegiul de Informatică să se construiască o sală de sport”, a precizat directorul Colegiului Naţional de Informatică. Iordache arată că a lucrat, în nenumărate rânduri, la strategii de dezvoltare a învăţământului. Astfel, în 2004, prinse într-un program de finanţare au fost Şcoala Generală Nr. 9 din cartierul Obcini, Şcoala Generală Nr. 11 din Burdujeni, precum şi Liceul de Informatică „Spiru Haret”, la primele două sălile de sport fiind deja funcţionale de mai mulţi ani. În 2008, în cadrul unui alt proiect, o sală de sport a fost prevăzută pentru încă o unitate de învăţământ de pe raza oraşului, Colegiul Naţional de Informatică fiind din nou exclus, la fel cum s-a întâmplat, de altfel, şi anterior. „Ştiu că s-au făcut eforturi imense pentru ca două unităţi şcolare sucevene de elită să aibă săli de sport, dar vreau să vă rog ca în bugetul pe 2016, care tocmai se creionează, să fie prinsă, şi la Colegiul de Informatică, o sală de gimnastică. Am renunţat la sala de sport, ne dorim doar o sală de gimnastică, pentru că, de multe ori, în timpul iernii, elevii îşi fac orele de educaţie fizică în sălile clasă, lucru care nu este firesc”, a explicat directorul Colegiului Naţional de Informatică Suceava.

Virginel Iordache spune că demersul său nu este unul politicianist, menţionând că studiul de fezabilitate pentru sala de gimnastică este deja întocmit şi că proiectul tehnic nu a fost realizat din cauza lipsei de bani. Cursurile Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” sunt urmate de 846 de elevi, iar, potrivit directorului Virginel Iordache, aceştia fac orele de educaţie fizică într-o încăpere de 42 de metri pătraţi.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Acest domn director vrea prea multe!!!Liceul Spiru ani la randul a primit bani de la Consiliu Local si Primarie astfel incat scoala arata ca un PALAT ,CU canafi de catifea,usi toate de termopan maro,usi metalice,banci noi-mobilier nou,plasma in Cancelarie. .Sunt niste conditii de 5 stele atat pentru profesori cat si pentru elevi.In schimb ce la alte scoli nici hartie igienica nu este.Se invata in conditii insalubre,usi sparte la clase,banci de 40 de ani ,table sparte sau nefunctionale.Liceu in centrul orasului care are conditii infecte,la care se adauga si clase in camine insalubre,microsuraMicrofabrica dezafectata.
    Sa mai astepte cu sala de sport.Sa se uite la ce are nu la ce mai trebuie.Banii trebuie bine gestionati.Nu pe lux.Din banii primiti daca nu era atata opulenta se putea renova si sala de sport.
    ACOLO ESTE RISIPA DE BANUL PUBLIC,IN SCHIMB CE ALTI ELEVI NU AU CONDITIII MINIME!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: