Consilierii locali suceveni au aprobat implementarea sistemului pilot de electromobilitate

În municipiul Suceava va fi implementat un sistem pilot de electromobilitate în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon şi creşterii standardului de viaţă al populaţiei.

Potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa de Consiliu Local de joi, 24 septembrie, în următorii doi ani, în municipiul reşedinţă de judeţ, se vor achiziţiona vehicule electrice şi se vor realiza platforme de încărcare pentru acestea.

Astfel, prin proiectul cu fonduri elveţiene „Electromobilitate – vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, parcul auto al municipiului Suceava va fi dotat cu 11 autoturisme electrice, două furgonete, o automăturătoare, o autocisternă, dar şi zece biciclete electrice.

Totodată, proiectul aprobat mai prevede instalarea infrastructurii de încărcare pentru vehiculele electrice, şi anume 14 puncte de încărcare standard şi 14 puncte de încărcare rapidă.

De asemenea, pentru bicicletele electrice va fi realizat un sistem de încărcare.

Sucevenii care vor dori, vor putea închiria aceste biciclete.

Pentru vehiculele electrice vor fi alocate 56 de locuri de parcare, în parcări publice, în parcările subterane şi zonele rezidenţiale.

Iniţiat de primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi, proiectul „Electromobilitate – vehicule electrice pentru o municipalitate verde” are o valoare de aproximativ 13 milioane lei, peste opt milioane lei reprezentând contribuţie elveţiană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: