După o pauză de 7 decenii, în statul american Georgia va fi executată o femeie condamnată la moarte

Kelly Renee Gissendaner

Kelly Renee Gissendaner

Autorităţile penitenciare din statul american Georgia au anunţat luni că singura femeie aflată în prezent în „culoarul morţii”, Kelly Renee Gissendaner, va fi executată pe data de 29 septembrie la ora locală 19:00, transmite agenţia EFE.  Aceasta va fi prima femeie condamnată la moarte ce este executată în statul Georgia în ultimii 70 de ani. Sentinţa ar fi trebuit să fie pusă în aplicare în luna martie, dar execuţia a fost amânată în ultimul moment din cauza unei probleme cu compusul chimic folosit pentru injecţia letală.

Femeia, în vârstă de 46 de ani şi mamă a trei copii, a fost condamnată la pedeapsa capitală după ce şi-a ucis soţul, Doug Gissendaner, printr-un plan pus la cale împreună cu amantul ei, Gregory Bruce Owen. Deşi a fost autorul fizic al asasinatului, acesta din urmă a fost condamnat la închisoare pe viaţă, întrucât la proces a depus mărturie împotriva femeii.  Potrivit autorităţilor americane, în ultimii 100 de ani în Statele Unite au fost executate circa 40 de femei condamnate la moarte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: