Blocaje la Rădăuţi, la plata salariilor în învăţământ, sănătate şi administraţie

gheorghe sorodoc

Gheorghe Şorodoc

Suspendarea primarului din Rădăuţi şi dizolvarea Consiliului Local de acolo, prin hotărâre judecătorească, s-au soldat cu „blocarea activităţilor pe linie de cheltuieli de personal pentru învăţământ, sănătate şi administraţie”.

Reprezentanţii Sindicatului din Învăţământ „Bucovina”, din zona Rădăuţi au informat, printr-un comunicat transmis ieri, că suspendarea primarului din Rădăuţi şi dizolvarea Consiliului Local de acolo, prin hotărâre judecătorească, s-au soldat cu „blocarea activităţilor pe linie de cheltuieli de personal pentru învăţământ, sănătate şi administraţie”. Liderul sindical pe zonă, prof. Gheorghe Şorodoc, a declarat că, în mod concret, „inexistenţa Consiliului Local conduce la un blocaj care face imposibilă orice rectificare bugetară”, iar situaţia va deveni mai critică în ce priveşte salarizarea pentru lunile noiembrie şi decembrie, anul curent, când fondurile nu vor ajunge, din cauza „repartiţiei iniţiale în bugetul şcolilor”, pentru anul 2015. „În municipiul Rădăuţi sumele cu destinaţie de plată la hotărâri judecătoreşti, în cuantum de 857.000 lei sunt virate către trezorerie, dar nu se poate face suplimentarea către bugetele instituţiilor de învăţământ”, a informat prof. Şorodoc, care a adăugat că angajaţii din învăţământ s-au alarmat încă din luna iunie, când salariile „au fost diminuate şi s-a aşteptat trimestrul următor, respectiv trimestrul III, pentru a se completa necesarul”. El a adăugat că ieri a avut loc o şedinţă extraordinară a Sindicatului „Bucovina” Rădăuţi, la care au participat toţi liderii de sindicat din unităţile şcolare din municipiul Rădăuţi, stabilindu-se, în unanimitate, în vederea rezolvării situaţiei, convocarea Comisiei de dialog Social de pe lângă Prefectura Suceava, consultarea membrilor de sindicat din fiecare unitate şcolară, privind declanşarea unor acţiuni de protest, conlucrarea cu membrii grupei sindicale „Sanitas” de la Spitalul Municipal Rădăuţi. „Aşteptăm cu mare interes discuţiile din cadrul Comisiei de Dialog Social pentru găsirea de soluţii în deblocarea situaţiei. În funcţie de opţiunile fiecărui membru de sindicat, vom stabili un calendar al acţiunilor de protest pentru îndreptarea situaţiei existente la Primăria municipiului Rădăuţi”, a mai declarat Gheorghe Şorodoc.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Este vid legislativ, iar dl. Ponta si al sau guvern nu a dorit sa organizeze alegeri ( sunt mai multe situatii in tara,ex. Cons. Jud. Cluj). Cei care ar trebui sa raspunda penal pentru abuz in serviciu, pentru neglijenta in serviciu sunt premierul tarii si guvernul sau. Problema trebuie rezolvata la Bucuresti, la Suceava va intalniti ca sa …faceti si voi sindicalistii ceva.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: