Sfârşit de săptămână înfiorător pe drumurile judeţului

> Mai multe persoane au ajuns în stare gravă la spital şi zeci de mii de lei reprezintă valoarea pagubelor materiale înregistrate

Finele săptămânii trecute a fost deosebit de încărcat cu evenimente rutiere grave pe raza judeţului, unul cum de mult nu s-a mai înregistrat. Ciocnirile violente dintre auto-vehicule, petrecute pe principalele artere ce traversează judeţul, au trimis pe paturi de spital mai multe persoane, iar valoarea totală a pagubelor materiale se ridică la zeci de mii de lei. Potrivit cercetărilor efectuate de poliţişti, accidentele s-au petrecut după ce şoferii au apăsat prea mult pedala de acceleraţie ori s-au angajat în efectuarea unor depăşiri neregulamentare.

Accident cu doi răniţi provocat de un tânăr din Bistriţa

Seria alarmărilor venite atât pe adresa poliţiştilor cât şi a salvatorilor din cadrul structurilor ISU Suceava a fost deschisă de un accident provocat de un tânăr şofer bistriţean. Acesta a fost autorul unei ciocniri violente între două autoturisme în timp ce se deplasa cu maşina pe DN 17, pe raza comunei Iacobeni. Într-o curbă deosebit de periculoasă, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, maşina conducătorului auto de 22 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, a derapat, a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal autovehiculul condus regulamentar de un bărbat de 28 de ani, din municipiul Vatra Dornei. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

Camion cu remorcă răsturnat pe DN 2

De suferit a avut şi un şofer de naţionalitate turcă ce trecea prin judeţul Suceava cu intenţia de a ajunge în Rusia. Acesta conducea o autoutilitară cu semiremorcă pe DN 2, în afara localităţii Dărmăneşti, dar, potrivit datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, „într-o curbă deosebit de periculoasă, semnalizată corespunzător prin succesiune de indicatoare rutiere, bărbatul în vârstă de 41 de ani, cetăţean de origine turcă, nu a adaptat viteza la carosabilul umed, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu malul de pământ de la marginea unui şanţ, de unde a fost proiectat pe sensul opus de mers, răsturnându-se”. În urma impactului puternic, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto care, din cauza leziunilor suferite, nu a putut fi testat cu aparatul etilotest; însă, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. La cercetările efectuate la faţa locului, pentru întocmirea dosarului penal, au fost prezenţi şi lucrători din cadrul ISCTR Suceava.

Un copilaş de trei ani, printre victimele unei tamponări violente petrecute în apropierea Zidului Morţii

Printre victime s-a numărat şi un copilaş de numai trei ani. Acesta a completat lista celorlalţi şapte răniţi rezultaţi în urma accidentului provocat de o depăşire hazardată efectuată de un tânăr şofer din Mitocu Dragomirnei. Conform oamenilor legii, acesta are 20 de ani, iar, în momentul accidentului pe care l-a provocat, conducea un autoturism în afara localităţii Şcheia, pe DN 17, când „s-a angajat în depăşirea unui camion fără să se asigure corespunzător şi a intrat în coliziune frontală cu autovehiculul ce se deplasa regulamentar din sens opus de mers şi era condus de un tânăr de 27 de ani, din comuna Grăniceşti”. O fracţiune de secundă de neatenţie a fost suficientă pentru ca inevitabilul să se producă, cei doi şoferi neavând timp să mai schiţeze vreun gest pentru a evita impactul nimicitor. Ciocnirea frontală a aruncat maşinile pe marginea drumului, rezultând vătămarea corporală gravă a conducătorului auto ce se deplasa corespunzător şi a unui bărbat de 26 ani, din comuna Grăniceşti, pasager în acelaşi autoturism, şi rănirea şoferului vinovat de producerea accidentului, alături de alţi patru pasageri aflaţi în maşina acestuia.

Medic ajuns în stare gravă la spital şi circulaţie rutieră blocată pentru mult timp

Un alt accident rutier terifiant a fost înregistrat în afara localităţii Ilişeşti. În urma producerii acestuia, un cadru medical de la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a ajuns în stare gravă chiar pe mâna colegilor, iar apoi a fost transferat la o unitate medicală din Iaşi, din cauza gravităţii leziunilor suferite. Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că vinovat se face un tânăr de 24 de ani din municipiul reşedinţă de judeţ, care se deplasa la volanul unui autoturism, înmatriculat în străinătate, în afara localităţii Ilişeşti, pe DN 17. La un moment dat însă, pentru că apăsa prea mult pedala de acceleraţie, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de medicul ce ieşise din tură şi se îndrepta către casă. Martorii incidentului au povestit imagini de groază: „maşina care a derapat şi a izbit celălalt autoturism s-a rotit apoi pe şosea de câteva ori, după care a ricoşat într-un parapet de metal. O roată a maşinii a zburat pur şi simplu, iar o tânără de 18 ani, pasageră în autovehicul, a fost aruncată afară din maşină prin luneta acesteia, ajungând în şanţul de pe marginea drumului, la 4 metri distanţă”. Şi conducătorii autovehiculelor au avut nevoie de intervenţia echipajelor SMURD şi de descarcerare sosite de urgenţă la faţa locului, deoarece au rămas captivi între fiarele contorsionate. Pe lângă şoferul ce se deplasa regulamentar, pe mâna medicilor a ajuns şi şoferul vinovat de producerea evenimentului rutier, tânăra şi un alt băiat de 20 de ani, din maşina acestuia. Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea tuturor detaliilor, în cadrul dosarului penal întocmit.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI